Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:47:49

Чернігівщина активізує співпрацю з Туреччиною

02.06.2021   15:22Агенцiя

Минулого тижня на Чернігівщині з ознайомчим візитом перебувала делегація Посольства Турецької Республіки в Україні. Одна із цілей візиту – активізація економічної співпраці та міжрегіональне співробітництво. Під час зустрічі в Чернігівській обласній раді гостям із Туреччини презентували концепцію розвитку Чернігівської області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, радник з питань освіти Посольства Турецької Республіки в Україні Уміт Їлдиз, другий Секретар Посольства Турецької Республіки в Україні Айше Айдогдзу 28 травня зустрілись із головою обласної ради Олени Дмитренко та представниками депутатського корпусу.

Концепцію розвитку Чернігівської області презентував Дмитро Іванов голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, голова фракції «Слуга Народу».

Зокрема, була представлені переваги регіону для інвестицій та бізнесу: транспортна інфраструктура (яка останні 2 роки активно розвивається, у тому числі завдяки президентській програмі «Велике будівництво»), вдале розташування області для досягнення морських портів та логістичних хабів.

Додатково наголошено на можливості для створення підприємств з видобутку і переробки ресурсів: торфу (розвідані запаси в області сягають 200 мільйонів тон, що еквівалентно 1 трильйону метрів кубічних природного газу), фосфоритів, бішофітів (важливий компонент у хімічній та металургійній промисловості), скляних пісків (найкращої в Європі якості); крейда (вистачить для виробництва 1 мільярда тон цементу).

«Особливий акцент на тому, що добута на Чернігівщині сировина має не просто вивозитись, а створювати тут додаткову вартість. Тобто, технологічні процеси обробки сировини чи матеріалів у готову чи напівготову продукцію мають бути також на Чернігівщині. До речі, в області вже є підприємства, які збудовані за рахунок іноземних інвестицій, які видобувають сировину і частково її переробляють, – наголосив Дмитро Іванов, – На мою думку, результатом сьогоднішнього візиту можуть бути інвестиції турецьких компаній у галузь видобування, створення спільних підприємств, а також участь у приватизації державного та комунального майна для подальшої модернізації виробництв».

Як відомо, зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Чернігівщини та Туреччини торік склав 38,2 мільйонів доларів США. На разі Чернігівська область зацікавлена в поглибленні співпраці з турецькими партнерами та реалізації спільних проєктів, в тому числі на умовах державно-приватного партнерства.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.