Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:05:36

Обласна комісія ТЕБ та НС: з 27 березня на Чернігівщині діятимуть додаткові карантинні заходи

25.03.2021   15:55Агенцiя

25 березня голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко провела позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Участь у ньому також взяли заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк, представники відповідальних структурних підрозділів ОДА, правоохоронних, контролюючих органів та підприємці.

— Ми маємо оперативно ввести додаткові обмежувальні карантинні заходи в області, оскільки за індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки ми наближаємося до "червоної зони". Уже станом на сьогодні два показники перевищують норму. Це — рівень госпіталізації, у нас 84,1 на 100 тис. населення (граничний показник менше або дорівнює 60 на 100 тис.населення) та динаміка рівня госпіталізації – 57,6% (граничний показник - 50%), — наголосила Анна Коваленко.

Станом на 25 березня в області 40 147 підтверджених діагнозів COVID-19. За інформацією Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА на ранок зафіксовано 548 нових випадків. Наразі 15 хворих знаходиться на апараті ШВЛ та 763 - перебуває на періодичній кисневій підтримці. Завантаження ліжок – 62,5%. Сьогодні ліжковий фонд закладів охорони здоров’я збільшиться ще на 99 ліжок.

Обговорили на засіданні можливість переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання. А також заслухали звіти ГУ Держпродспоживслужби та ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо проведення перевірок на предмет дотримання суб’єктами господарювання та громадянами карантинних заходів.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на Чернігівщині члени комісії вирішили встановити додаткові обмежувальні карантині заходи. А саме з 00 годин 27 березня 2021 року обмежити діяльність закладів культури, розважальної сфери, спортивних комплексів та заборонити проведення культурних масових та спортивних заходів.


— Ми завжди йдемо на зустріч представникам бізнесу, щоб вони мали змогу підготуватися та мінімізувати свої збитки, до понеділка ми не закриватимемо заклади харчування та роздрібної торгівлі. Але підприємці мають бути готові до можливого повного обмеження їх роботи у зв’язку із входженням до «червоної зони»,- наголосила Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.