Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:01:43

Депутатський корпус облради 8 скликання вперше зібрався на засідання президії. ВІДЕО

12.02.2021   16:04Агенцiя

За годину до початку пленарного засідання третьої сесії 12 лютого розпочалася робота президії обласної ради.

Перше засідання дорадчого органу обласної ради нинішнього скликання провела її очільниця Олена Дмитренко. До участі в обговоренні та остаточному узгодженні питань порядку денного чергової сесії долучилися перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, начальник управління комунального майна обласної ради Василь Куліда, заступники голови ОДА Олександр Савченко та Жанна Шерстюк, очільники постійних комісій, керівники депутатських фракцій, розробники проєктів рішень та працівники виконавчого апарату обласної ради.

На початку роботи Олена Дмитренка поінформувала присутніх про те, що розробниками зняті з розгляду дев’ять проєктів рішень, що стосуються надання Чернігівському районному дочірньому агролісогосподарському спеціалізованому підприємству «Чернігіврайагролісгосп» згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельноїділянки, збільшення статутного капіталу КП «Діловий центр» Чернігівської обласної ради; врегулювання питання щодо звільнення від сплати за оренду майна, розподілу орендної плати комунальному закладу «Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана» Чернігівської обласної ради», КНП «Чернігівський обласний кардіологічний центр» Чернігівської обласної ради», КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради» та Чернігівському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Далі депутати перейшли до розгляду питань, внесених постійною комісією з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин згідно з Земельним кодексом України. За підсумками обговорення члени президії погодили винесення на голосування у сесійній залі 27 із 30 запропонованих проєктів рішень, які стосуються надання згоди на розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельнихділянок в натурі (на місцевості) для установ, закладів освіти та медичної галузі, комунальних та приватних підприємств, надання в постійне користування та оренду земельнихділянок, припинення права постійного користування земельною ділянкою, надання дозволів на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, а також погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки і меж зон санітарної охорони водозабору.

Далі члени президії обговорили і погодили внесення на розгляд пленарного засідання сесії блоку питань щодо управління комунальною власністю.

Схвалення членів президії отримали питання щодо надання згоди на безоплатне прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області; врегулювання орендних відносин, питань плати за користування комунальним майном та встановлення орендної ставки.

Депутати підтримали внесення до порядку денного сесії затвердження нової редакції Положення про управління комунального майна Чернігівської обласної ради. Як зазначалося, необхідність прийняття такого рішення пов’язана з тим, що зміни до Регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019-2022 роки, передбачають, що учасником та виконавцем програми встановлено управління комунального майна обласної ради. Відтак виникає потреба привести у відповідність повноваження управління, яке здійснюватиме заходи з будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області.)

Профільна постійна комісія обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності внесла на розгляд проєктів рішень низку проєктів рішень, одне з яких стосується делегування повноважень управлінню комунального майна обласної ради щодо прийняття рішень про включення до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності області, що передаються в оренду закладам та установам, діяльність яких фінансується за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Решта питань, запропонованих профільною комісією, стосувалася перерахунку та розподілу орендної плати комунальним закладам та підприємствам, звільнення від сплати орендних платежів, безоплатної передачі у власність Бахмацької міської ради майнового комплексу колишнього Бахмацького центру хоспісної допомоги хворим на туберкульоз.

Єдине кадрове питання, яке цього разу запропоноване для внесення на голосування за поданням Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, стосувалося призначення Андрія Павленка на посаду директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради».

Депутати також схвалили включення до порядку денного пленарного засідання питань, що стосуються забезпечення діяльності обласної ради та її керівництва, а також управління корпоративними правами.

Члени президії підтримали винесення на голосування Звернення Чернігівської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблеми справедливого пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та ветеранів силових структур.

Внесення змін до Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки, які стосуються збільшення коштів на її фінансування у розмірі 5 млн. грн, передбачають фінансування будівельних робіт для спорудження знакового патріотичного об’єкту (флагштоку) на території Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» до Дня Державного Прапору України та 30-ї річниці незалежності України у 2021 році.

Останнім на засіданні президії депутати розглянули проєкт рішення «Про обласний бюджет Чернігівської області на 2021 рік».

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини