Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:55:40

Владислав Атрошенко: Як міський голова я маю зобов’язання тільки перед виборцями

28.10.2020   10:17Агенцiя

Будемо відпрацьовувати всі разом, - з таких слів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко почав першу після виборів і свого обрання на другий термін щотижневу розширену нараду в Чернігівській міській раді.

- Хочу в першу чергу подякувати всім чернігівцям, які виконали свій громадянський обов’язок і прийшли на вибори. Дякую всім, хто довірив мені як міському голові та нашій команді працювати наступні 5 років. Я розумію, що в умовах ковіду кожна людина йшла на вибори, в принципі, з ризиком для здоров’я. Це дорогого стоїть.

Також він сформулював основні позиції та принципи подальшої роботи і дав першочергові доручення.

Щодо забезпечення голосування:

- Доручення: об’їхати й повністю вивчити питання з організацією голосування. Наприклад, я голосував у 16 школі. Там стояло 5 кабінок – а збоку ще абсолютно спокійно можна було поставити три додаткових. Як керівник я бачу, що це можна допрацювати. Тобто по всіх дільницях потрібно ті моменти, які на наступний період пришвидшили би голосування, зменшили би ризики та черги – виписати. Ми все проаналізуємо, щоб можна було покращити на наступне голосування. Там де були черги – треба звернути увагу на роботу комісій, дослідити, чому вони виникали. Чи мале приміщення, чи багато людей прийшли одночасно, чи там були інші задачі (погасити явку, затримати людей, щоб вони розверталися й не голосували)? Я впевнений, що на 105 тисяч виборців, це в середньому 853 чоловіки на дільницю протягом дня (якщо розділити на 10 годин і хоча б 4 столи – це всього 20 чоловік за годину на стіл) - це абсолютно нормальний темп. Тому прохання, якщо є якісь організаційні речі – все підтягнуть.

Також хочу подякувати членам комісій за роботу. Я сподіваюся, що вони не будуть повторювати тих помилок, які умисно допускали окремі їхні колеги. Бажаю членам комісій всім без виключення - здоров’я, витримки і об’єктивно підрахувати голоси виборців.

Про обрання на другий термін:


- Якщо люди йшли за нас голосувати в ковід – це накладає на нас усіх додаткові зобов’язання перед ними. У мене це другий термін. «Прогуляти» – не в моїх правилах. Тож треба позмагатися вже з самим собою як попереднім міським головою. Країна скочується в прірву - і питання не тільки в ковіді, на жаль. Це несе ризики і в питаннях місцевих бюджетів, і в питаннях розвитку. Рішення щодо другого терміну я приймав важко, не одразу, і прийшов на другий термін працювати, розуміючи всі ризики країни. Буде важко. Тому нам треба максимально зосередитися на всіх наших задачах. Першочергові завдання будемо окремо ще з кожним підрозділом проговорювати, узагальнювати наше спільне бачення.

Про майбутні кадрові зміни:

- Якщо перший термін я більш обережно ставився до підлеглих, десь не завжди робив зауваження які треба було робити, то при другому терміні цих стримуючих факторів не буде. Одне зауваження, друге – і все. Принагідно повідомляю, що в нас буде зміна структури. Людей вона не дуже цікавить, їх цікавить ефективність - тому ми торкнемося цих питань у робочому порядку. Але керівників усіх комунальних підприємств, керівників жеків, усіх структурних підрозділів прошу уважно дослухатися до того що я сказав. Або ви сприймаєте мою логіку і ми працюємо однією командою, або будете працювати десь за межами міської ради. Це стосується кожного, в мене немає зобов’язань перед жодним з підлеглих – я зобов’язаний тільки перед виборцями.

Про партію, яку очолює:


- Нам треба змінити ставлення людей до партії, принаймні я мову веду за «Рідний дім». Я мрію про те, щоб через рік-два люди сказали, що вони не помилилися в своєму виборі. Тому тих, хто дуже швидко прийняв для себе технологічне рішення за допомогою партії «Рідний дім» пройти у відповідні ради, я би просив пам’ятати про цю задачу. І нам з першого дня потрібно буде займатися контролем роботи з виборцями наших депутатів на всіх рівнях.

Про політичну позицію:


- На сьогоднішній день я можу сказати, що мого ставлення до Президента України, до країни це голосування за міського голову абсолютно не змінило. У мене одна країна, один паспорт, і я особисто пов’язую майбутнє своє і своїх дітей з Україною. Є питання до команди обраного Президента або нема - вважаю, що ці речі потрібно вирішувати на виборчих дільницях. А зараз ми можемо або втрачати час, займаючись критикою, або на своїх посадах робити все для того, щоб наша країна хоча б не так стрімко летіла вниз в економічну прірву. Тому ні в які антипрезидентські коаліції я входити не збираюся. На сьогоднішній день підігрувати будь-яким силам, які розхитують і без того складну ситуацію в Україні, не буду.

У нас лишається проукраїнська позиція. І ми розуміємо, що знаходимося на кордоні з країною, яка буде в свій спосіб, неприйнятний в цивілізованому світі і для нас як українців, боротися за те, щоби військовий блок НАТО не просувався до її кордонів. Цей спосіб – підтримування нестабільності в Україні, при якій ми не можемо бути прийняті в НАТО.

При формуванні коаліції в обласній раді ця позиція буде одним із пріоритетів, про який нікому не треба забувати.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.