Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:50:18

Триває підготовка до виборів депутатів місцевих рад

09.10.2020   09:11Агенцiя

Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний взяв участь в онлайн-засіданні Міжвідомчої робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади щодо створення належних умов для проведення виборів 25 жовтня 2020 року.

Засідання проводив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Учасники наради обговорили шляхи виконання рекомендацій Міністерства освіти та науки, спрямованих на запобігання поширенню СОVID-19 під час підготовки та проведення місцевих виборів, стан забезпечення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень, де відбуватиметься голосування, інші організаційні та фінансові питання, що стосуються проведення виборів до місцевих рад.

— Маємо скоординувати в області зусилля так, щоб вибори відбулися чесно, прозоро та максимально безпечно для людей, — звернувся після завершення всеукраїнської наради до керівників обласних підрозділів Віталій Загайний.

Станом на 5 жовтня поточного року на Чернігівщині зареєстровано 793 176 виборців, які матимуть можливість проголосувати на 1080 виборчих дільницях. Для проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року в області утворено 65 територіальних виборчих комісій та окружну виборчу комісію з виборів народного депутата України по одномандатному виборчому округу №208.

Оскільки чимало виборчих комісій розміщатимуться в приміщеннях закладів освіти, шкільні канікули триватимуть з 22 жовтня до 2 листопада. Це дозволить зменшити кількість контактів між учасниками виборчого та освітнього процесів.

Особливу увагу під час наради було приділено забезпеченню виборчих прав людей з інвалідністю. В області більше 40% виборчих дільниць не мають пандусів. Віталій Загайний доручив Управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації ще раз детально проаналізувати ситуацію та запропонувати конкретні варіанти її поліпшення, включаючи проєкти тимчасових або переносних пандусів.

Ще один важливий нюанс цьогорічних виборів — протиепідемічні заходи, пов’язані з коронавірусом. Щоб не допустити його поширення у ході виборчого процесу, придбають засоби індивідуального захисту для членів виборчкомів, дезінфекційні засоби, належним чином організують рух громадян на території дільниць.

Напередодні та в день голосування у районах і містах області чергуватимуть аварійні бригади комунальних служб, буде посилено заходи безпеки та охорони громадського порядку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.