Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:53:46

Хто в ОПЗЖ господар: Медведчук поставив крапку в конфлікті і особисто вибрав кандидата в мери Миколаєва - Кіквідзе

26.09.2020   09:19Агенцiя

У Миколаївській області в партії «Опозиційна платформа - За життя» склалася конфліктна ситуація через двох кандидатів в мери міста.

За одного з них активно виступала група Бойко-Льовочкіна, іншого підтримував голова політради партії Віктор Медведчук. У підсумку він поставив крапку, показавши таким чином однопартійцям, хто насправді керує політсилою. Про це в своєму блозі розповів політичний оглядач Кирило Кіквідзе.

Як стало відомо, за кілька місяців до старту офіційної виборчої кампанії в Миколаєві найбільш імовірним кандидатом на вибори мера називали екс-нардепа від депутатської групи «Відродження» Артема Іллюка, за якого активно агітувала група Бойка-Льовочкіна. Юрій Бойко, на своїй сторінці в соцмережах відкрито заявляв, що Іллюк буде кандидатом від ОПЗЖ, і відкрито з'являвся на публічних заходах разом з ним.

Але у серпні ситуація змінилася після приїзду нардепа, близького соратника Віктора Медведчука і голови облорганізації ОПЗЖ Юрія Загороднього, який заявив, що у Медведчука є своя кандидатура - Владислав Чайка, син екс-мера Миколаєва. Крім того, як пише НВ, в області почався перегляд партійних списків ОПЗЖ на виборах в міськ- та облради.

«Внутріпартійна боротьба привела до того, що напередодні подачі документів на головному партійному сайті ОПЗЖ з'явилися дві новини - одна про висунення Іллюка в мери від міської організації ОПЗЖ, друга - про висунення Чайки, від обласної організації", - повідомляють журналісти, відзначаючи, що до внутріпартійного конфлікту групи Льовочкіна-Бойка залучили підконтрольний ЗМІ.

Зокрема, про висунення Іллюка з'явився матеріал на сайті «Подробности», який власне Льовочкіну і належить. А в новинній програмі на телеканалі «Інтер» Левочкіна-Фірташа, сюжети про висунення Іллюка були не тільки 23 вересня, але і 24 вересня, коли вже здали документи на реєстрацію Чайки.

«Про що це говорить? Про те, що Льовочкін-Бойко-Фірташ з останніх сил намагалися протягнути свою креатуру. Але останнє слово було за Медведчуком. І від ОПЗЖ в мери Миколаєва піде Владислав Чайка, креатура Віктора Медведчука. Таким чином, ми ще раз побачили, хто реально приймає рішення в ОПЗЖ. Групі Льовочкіна-Бойка в просуванні своїх протеже не допоміг навіть Фірташ з його медіа-ресурсами», - пише Кіквідзе.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини