Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:45:18

На Чернігівщині утворили 91 виборчий округ без порушень та у встановлені строки

15.09.2020   11:25Агенцiя

На Чернігівщині утворено 91 виборчих округів. З них 7 сформовані Обласною ТВК, 18 – міськими комісіями, 28 – районними і 38 – селищними.

Процедури відбулися вчасно, із дотриманням кворуму без встановлених порушень, згідно з інформацією спостерігачів ОПОРИ.

Процедура  утворення округів  мала розпочатися 5 вересня, після офіційного початку виборчого процесу, згідно з Постановою Центральної виборчої комісії «Про Роз’яснення щодо утворення виборчих округів для організації і проведення місцевих виборів»від 28 серпня 2020 року № 204.

Громадянська мережа ОПОРА відвідала засідання обласної, Чернігівської міської та усіх районних ТВК в Чернігівській області та провела моніторинг їхньої роботи.

Виборчі округи та виборчі дільниці є складовими системи територіальної організації відповідних місцевих виборів. Так, відповідно до вищезгаданої постанови, територіальні та багатомандатні виборчі округи для організації та проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у місті, сільських, селищних рад (виборчі округи) утворюються відповідною територіальною виборчою комісією, яка встановлює результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради (далі - вибори депутатів місцевих рад).

Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.