Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 21:07:29

У Чернігівській області пропонують створити чотири райони

02.04.2020   08:37Агенцiя

Самоврядних функцій на районному рівні не залишиться.

Ні місцеве самоврядування, ні жителі громад ніколи не впливали на те, як організовувалися прокурорські, судові округи, як на місцях формувалися органи юстиції, податкової, поліції та інші державні органи виконавчої влади.

Так і має бути, бо це суто державні функції. І зараз, коли ми говоримо про нові райони, то маємо на увазі впорядкування діяльності в областях саме державних органів. Самоврядних функцій на районному рівні не залишиться. Отже ні жителям, ні керівництву громад немає сенсу перейматися з приводу майбутньої конфігурації районів.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час відеоконференції щодо формування адмінтерустрою субрегіонального рівня Закарпатської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Сумської, Чернігівської областей, яку Мінрегіон провів 1 квітня спільно з парламентським Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

У Чернігівській області ОДА пропонує створити чотири райони: Корюківський, Чернігівський, прилуцький, Ніжинський. Експерти в цілому назвали варіант ОДА прагматичним і підтримали запропоновану кількість районів, щоправда по складу і центрах майбутніх районів є розбіжності, які ОДА має додатково опрацювати.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.