Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:58:33

Чернігівська міська рада прийняла політичне решення: медсестер у школах залишать

30.01.2020   16:56Агенцiя

30 січня, на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання один із депутатів подав запит щодо чергування медичних сестер у школах міста.

- Зваживши всі «за» і «проти», ми залишаємо медичних сестер в штаті школи. Оскільки державою зняте відповідне фінансування, і на сьогодні медичні сестри виводяться поза штат управління охорони здоров’я, то ми змінюємо їх фінансування, - повідомив Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

За словами міського голови, у майбутньому медичні сестри, які працюватимуть у школах, будуть входити у штат управління освіти міської ради. Раніше зарплата їм виплачувалася за рахунок державної медичної субвенції. Але тепер, коли субвенція на них більше не розповсюджується, ці витрати ляжуть на міський бюджет.  Як відомо, освітня субвенція призначається державою тільки на зарплати педагогічних працівників, а весь технічний персонал шкіл утримується коштом територіальної громади. Аби залишити медсестер, з міського бюджету додатково необхідно буде спрямувати орієнтовно 3 млн грн.

Разом з тим, на думку Владислава Атрошенка, таке рішення більш політичне, ніж раціональне. Адже фактично шкільні медсестри реальної фахової медичної допомоги надавати не будуть, бо, зокрема, не мають права давати дитині жодні ліки.

- Це рішення буде прийняте, щоб не збурювати батьків та вчителів. Фактично для того, щоб директор і вчителі не відчували відповідальності, - зауважив він.

Міський голова нагадав, що в розвинених і більш заможних європейських країнах - до прикладу, в Німеччині чи Австрії - в школах медичних сестер немає. Вони вважають, що необхідність у цьому відсутня. Першу медичну допомогу учням у цих країнах надають або вчителі, або, за потреби, викликають «швидку», яка вже діє фахово.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини