Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:49:43

Про ключові питання в системі охорони здоров’я - на нараді з Прем’єр-міністром України

27.11.2019   11:14Агенцiя

Вже до третього лютого 2020 року всі заклади вторинної медичної допомоги в Україні мають бути готові до укладання прямих договорів з Національною службою здоров’я. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради за участю голів облдержадміністрацій та керівників галузі.

Другий етап медичної реформи стартуватиме з квітня наступного року. Він передбачає принципово новий підхід до фінансування системи охорони здоров’я — програму медичних гарантій. Для початку виконання цієї програми, наголосив Олексій Гончарук, мають бути забезпечені три умови: автономізація закладів охорони здоров’я, їх комп’ютеризація та підключення до системи «Електронне здоров’я» («eHealth»).

Саме ці три показники стануть виміром ефективності функціонування системи охорони здоров’я на місцях. Прем’єр-міністр закликав учасників наради своєчасно інформувати Уряд про можливі проблеми, що виникають на шляху реформування та потребують втручання на рівні Кабінету Міністрів.

Під час онлайн-наради було проаналізовано також стан вакцинації населення України. За даними МОЗ, у деяких областях кількість щепленого населення не досягає навіть 50%. І це при тому, що для повноцінного захисту суспільства від епідемій вакцинованими мають бути не менше 95% населення.

Тому і Олексій Гончарук, і Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька наголосили на необхідності активізувати проведення профілактичних щеплень та інформаційної кампанії, яка б спонукала людей подбати про своє здоров’я.

Після завершення онлайн-наради голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко обговорив з керівниками системи охорони здоров’я області хід її реформування.

В області 44 заклади, що надають вторинну та третинну медичну допомогу, вже автономізовані. Це 78,5% загальної кількості таких установ. Ще 12 — перебувають у стані реорганізації.

- На сесію обласної ради буде винесено питання про реорганізацію останнього із закладів обласного підпорядкування – шкірно-венерологічного диспансеру, — констатував Андрій Прокопенко. — Проте вже зараз вимальовуються і певні проблеми: не всюди вистачає комп’ютерів, є затримки з підключенням до системи «eHealth». Тому маємо проаналізувати та усунути причини недоліків, щоб успішно пройти другий етап медичної реформи.

Андрій Прокопенко доручив Управлінню охорони здоров’я ОДА розробити детальний графік реформування галузі та регулярно  звітувати про його виконання, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини