Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:26:34

Для економіки області взаємовідносини з Нідерландами важливі

20.11.2019   08:13Агенцiя

Очільник Чернігівської області Андрій Прокопенко провів робочу зустріч з представниками Посольства Королівства Нідерланди в Україні.

Перший секретар Посольства, керівник відділу з економічних питань Пані Катаріна Бюс привітала Андрія Прокопенка з призначенням на посаду та висловила сподівання на нові перспективні проєкти.

— Для економіки області взаємовідносини з Нідерландами важливі. Так, у 2018 році експорт товарів підприємств Чернігівщини до Нідерландів становив 68 млн дол. США, це +37% до попереднього року. В першу чергу, це зернові культури, насіння олійних рослин, текстиль та одяг. Ми готові поглиблювати як економічну співпрацю, так і партнерство в соціальних проєктах, — зазначив голова ОДА і подякував за допомогу у вже реалізованих ініціативах.

Андрій Прокопенко окреслив основні пріоритети роботи ОДА, зокрема, створення нових робочих місць та розвиток промисловості. Акцентував і на якісній підготовці професійних кадрів та антикорупційній складовій.

Особливу увагу керівник області звернув на відновлення текстильного кластеру. Це не лише розвиток існуючих виробництв, а й відкриття нових, як от вирощування та переробка льону.

Крім того, у планах — відкриття індустріального парку в Мені. Голова ОДА запевнив: область відкрита для інвесторів з Нідерландів.

Насамкінець Катаріна Бюс висловила сподівання, що надалі економічна співпраця поглиблюватиметься, в тому числі збільшиться товарообіг.

Для цього сторони домовились про приїзд делегації підприємців та потенційних інвесторів із Нідерландів уже наступного місяця.

Також у програмі візиту представників Посольства – зустрічі з організаціями, що відповідають за реалізацію в області двох проєктів за фінансової підтримки програми MATRA Посольства Нідерландів в Україні («Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні» та «Індекс прогресу європейської економічної інтеграції: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України»).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини