Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:25:14

Представлено проект Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік

19.11.2019   11:09Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 18 листопада підтримав проект Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік.

Як і минулого року, Програма сформована, виходячи зі Стратегії розвитку міста, та передбачає досягнення 4 стратегічних цілей:
    «Конкурентоспроможне та інноваційне місто».
    «Розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури м. Чернігова. Комфортне місто».
     «Розвиток людського потенціалу. Людина – понад усе».
     «Розвиток туризму. Чернігів – туристичне місто».

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що проект цієї Програми буде здійснений настільки, на скільки закладено коштів у міському бюджеті. За його словами, сьогодні, на жаль, про глобальну стратегію мова не ведеться. Тобто зазначені цілі є гіпотетичними. І даною Програмою просто вказуються напрямки, які потребують фінансування. До прикладу, гіпотетичним можна назвати розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури, оскільки ця ціль не забезпечена фінансово, вважає міський голова. Фактично здійснюється не розвиток, а просто утримання цієї галузі.

Отже, відповідно до проекту Програми, напрямки такі:

У сфері підвищення конкурентоспроможності наступного року планується утримати рейтингові позиції міста з інвестиційної привабливості та кредитоспроможності. Продовжиться робота над покращанням бізнес-клімату в місті та презентацією його економічного потенціалу.

У сфері житлово-комунального господарства планується зосередити зусилля на забезпеченні якісної роботи всіх комунальних служб та оновленні об`єктів інфраструктури і благоустрою.

Заплановано реалізувати проекти:
    реконструкція мереж дощової зливової каналізації по вул. Декабристів,
    капітальний ремонт дороги по вул. Красносільського і Глібова,
    реконструкція нижньої частини Валу та інші.

Також, заплановано влаштування скейт-парку на бульварі по проспекту Миру.

У транспортній сфері продовжиться робота над оновленням тролейбусного парку, встановленням «Розумних зупинок», забезпеченням належного транспортного обслуговування мешканців міста.

У сфері освіти на наступний рік заплановано проведення ремонтів закладів освіти, придбання сучасного навчального обладнання (мультимедійних комплексів) для загальноосвітніх шкіл. Важливим завданням залишається застосування дуальної форми навчання в ПТУ. Також пріоритетною буде робота з проекту будівництва початкової школи з дошкільним відділенням в мікрорайоні «Бобровиця».

Завданнями у галузі охорони здоров'я є подальше реформування системи надання медичних послуг, у тому числі вторинного рівня надання медичної допомоги. Планується придбати нове медичне обладнання, завершити капітальні ремонти у 3-х лікарняних закладах із застосуванням енергозберігаючих технологій.

У галузі культури й туризму основні заходи будуть зосереджені на популяризації туристичного потенціалу міста. Заплановано проведення брендових фестивалів, створення інформаційної інфраструктури для туристів, реконструкція та облаштування прогулянкових та зелених зон.

Планується і надалі продовжити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема за такими проектами як:
    впровадження природоохоронних та енергоефективних заходів на КП «Чернігівводоканал» з використанням коштів НЕФКО (проектування та улаштування нових повітропроводів та регульованих повітродувок як 1 етап проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд);
    термомодернізація головного корпусу пологового будинку за співфінасування GIZ.

Поруч з цим міський голова зазначив, що наразі у місті дуже важливо замінювати мережі. Адже, якщо найближчі п’ять років суттєво цього не робити, то місто очікує колапс. Це ж стосується і мереж теплопостачання, електротранспортної та дорожньої інфраструктури, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини