Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:49:59

Наталія Романова: Релігійні громади можуть допомогти у формуванні світогляду сучасної молоді

19.10.2019   08:41Агенцiя

Духовно-милосердницьку та благодійну роботу у молодіжному середовищі обговорили члени обласної Ради церков та релігійних організацій. Засідання провела 17 жовтня, виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Представники релігійних громад області, як вони самі зауважили, прийшли не похизуватися зробленим, а поділитися досвідом, а відтак — запозичити щось нове у свою практику.

Вони висловили єдину позицію: одне з головних завдань релігійних конфесій – збереження інституту сім’ї. Тож важливо виховувати свідомих громадян, які сповідують загальнолюдські цінності.

Кожна церква організовує різні форми спілкування з дітьми та молоддю. Особливо дієвим є власний приклад авторитетних дорослих.

— Усі ми погоджуємося з біблійним висловом «навчи юнака на початку шляху його і він не зійде з нього, навіть коли зістариться». Та іноді дорослі не знають, як на цей шлях направити. Звичайно, проводяться заходи, присвячені морально-етичному вихованню молоді та пропагуванню сімейних цінностей. Але їхні учасники — це активна частина юнаків та дівчат. Як достукатися до замкнутої особи? Думаю, саме тут допоможуть релігійні громади, котрі активно працюють у цьому напрямі, — наголосила Наталія Романова. Принагідно вона подякувала присутнім за організацію дозвілля для дітей. Це і недільні школи, і гуртки живопису, і клуби скаутів, молодіжні клуби тощо, які стають майданчиками для спілкування, що так необхідне сучасній комп’ютеризованій молоді. 

У свою чергу, учасники засідання запевнили, що готові до участі у спільних заходах, які пропагують Слово Боже та сімейні цінності. На їх переконання, державі потрібні програми, спрямовані на захист моралі і духовності.

— Подібні зустрічі вже стали традиційними. Це свідчить про нашу співпрацю, дружню налаштованість релігійних громад та толерантність до людей інших віросповідань. Переконана, що завдяки спільним зусиллям духовні цінності все ж таки матимуть перевагу над матеріальними, — підсумувала виконуюча обов’язки голови ОДА.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.