Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:18:00

Білоруська інтелігенція – за білоруську церкву

19.08.2019   17:59Агенцiя

Українсько-білоруська конференція міжнародного рівня відбулася у Чернігові, оскільки вдома у Білорусі вона відбутися не може, бо місцеві священики перебувають на катакомбному стані.

Як зазначили її учасники, будь-яка церква відділена від держави і опікується про рабів Божих. Імперська російська церква опікується зазвичай про рабів і про приріст території імперії. Тому Білорусь сьогодні знаходиться фактично у стані російського протекторату.

Інтерес України як держави - незалежна Білорусь і незалежна білоруська церква.

Знаково, що учасник конференції - священик Білоруської автокефальної православної Церкви був одним з перших настоятелів Української автокефальної православної Церкви у Чернігові.

На думку Андрія Міщенка українська держава всіляко мала піклуватися становленням БАПЦ. Наприклад, підтримати створення і діяльність духовної семінарії у Чернігові.

Проте, як зазначив релігієзнавець Олександр Саган, за всі роки незалежності Україною як державою штучно підтримувався Московський патріархат у першу чергу шляхом долучення цієї структури до матеріальної бази і передачею храмів навіть там, де не було жодних релігійних громад. Місцями з наївним сподіванням про надання Москвою автокефалії.

Щоб охарактеризувати цю релігійну організацію, релігієзнавець наводить простий факт. Маючи в рази кращу матеріальну базу і кількість парафій за ПЦУ, Московський патріархат збирає у 25 разів менше матеріальної допомоги українському війську на Сході. Як кажуть, цифри не брешуть і говорять самі за себе.

З Білоруської церквою у вже визнаної Православної церкви України спільний шлях, в тому числі і в питанні подолання постімперської політики, і постгеноцидної наївності.

http://svoboda.fm/politics/region/267324.html

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.