Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:10:42

Підведено підсумки виконання Програм соціального і економічного розвитку міста за І півріччя 2019 року

14.08.2019   11:32Агенцiя

13 серпня у сесійній залі міської ради відбулося розширене засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради.

Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Прилуки за I півріччя 2019 року інформували заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та Тетяна Шкуренко.

Олександр Сивенко у своєму виступі зазначив, що однією із основних сфер економіки міста, що забезпечує зайнятість працездатного населення, наповнення бюджету міста Прилуки, є промислове виробництво. Пояснив, що впродовж останніх років у місті зберігалась позитивна динаміка зростання рівня реалізації промислової продукції. За січень-травень 2019 року підприємства міста реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 4 млрд. 362,5 млн. грн., що становить 30,9% загально-обласного обсягу реалізації.

Також зауважив, що стан розвитку малого підприємництва у місті Прилуки характеризується незначним зростанням за І півріччя 2019 року кількості юридичних осіб (з 297 до 305 осіб) та фізичних осіб-підприємців (з 2660 до 2684 осіб). З початку року чисельність фізичних осіб-підприємців збільшилася на 24 особи, юридичних – на 8 осіб. На 97 осіб збільшилася також чисельність зайнятих в малому та середньому підприємництві. Так, в секторі МСП зайнято 7586 робітників, включаючи фізичних осіб-підприємців. Частка малих та середніх підприємств у загальному обсязі виробленої продукції регіону — 11,2%, частка надходжень від суб'єктів МСП до бюджетів усіх рівнів — 11,4%. Надходження до міського бюджету від підприємницької діяльності за І півріччя 2019 року становить 36,8 млн. грн., що на 32% або на 8,9 млн. грн. більше, ніж за І півріччя 2018 року.

Тетяна Шкуренко під час свого виступу зазначила, що серед пріоритетних завдань для фахівців закладів, установ і підприємств гуманітарної сфери в контексті реалізації програми соціального й економічного розвитку м. Прилуки на І півріччя 2019 року були надання якісних соціальних, освітніх, культурних послуг, виконання першочергових завдань реформ в освіті та медицині, оперативне реагування на зміни в законодавчому полі, що стосувалися соціальних гарантій, удосконалення професіоналізму працівників колективів.

Аналізуючи результати роботи за звітний період, варто зауважити, що в процесі формування патріота-громадянина колективи закладів освіти різних рівнів проводять акції, тренінги, фестивалі, конкурси, основна мета яких — розвиток патріотичних почуттів, вироблення свідомої потреби в прагненні працювати, служити в ім'я рідної Батьківщини, народу, родини.

Зазначила, що пріоритетом у роботі колективів закладів загальної середньої освіти — реалізація ключової реформи МОН є Нова українська школа, що в подальшому визначатиме вектори розвитку освіти в цілому. З цією метою проведено освітянські форуми, конференції, семінари, мета яких — підготовка вчителів до освітньої діяльності в умовах розбудови НУШ.

У ході виступу Тетяна Шкуренко також зазначила, що галузь медицини перебуває так само в активній стадії реформ: усі лікарні та стоматполіклініка реорганізовані в комунальні некомерційні підприємства, наразі заклади отримують ліцензії на свою діяльність, зокрема, такі ліцензії вже мають такі КНП: ПМЦПМСД, міська дитяча лікарня, наприкінці минулого тижня ліцензію вже отримала ПЦМЛ. Наразі відповідна робота проводиться в стоматполіклініці.

Переглянути детальнішу інформацію «Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Прилуки за І півріччя 2019 року» можна за посиланням (додається)

З питання «Про призначення на посаду директора Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна Прилуцької міської ради Чернігівської області за результатами конкурсу» доповідачем виступив начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк. За результатами конкурсного відбору на посаду директора Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна призначено Самусенка Олександра Миколайовича.

Також у ході засідання члени виконавчого комітету заслухали начальника відділу культури і туризму міської ради Катерину Мовчан, яка інформувала присутніх з питань: «Про погодження розміру батьківської плати та додаткових пільг по оплаті за навчання дітей у комунальних закладах спеціалізованої мистецької освіти міста Прилуки» та «Про відзначення обдарованих дітей та молоді сфери культури м.Прилуки».

Під час розгляду питань порядку денного члени виконавчого комітету затвердили План заходів із відзначення в місті Прилуки у 2019 році Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України, а також визначилися з датою проведення Прилуцького міжрегіонального Воздвиженського ярмарку у 2019 році — 21-22 вересня.

У ході засідання члени виконавчого комітету заслухали й низку інших питань та ухвалили по них відповідні рішення, повідомив Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини