Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:42:38

Під час свого засідання ЦВК розглянула окремі питання діяльності окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 207.

22.07.2019   08:00Агенцiя

Зокрема, до ЦВК надійшли скарги окремих суб'єктів виборчого процесу щодо порушень, на їх думку, порядку доступу до приміщення, де розміщена серверна кімната, обладнана для роботи системного адміністратора щодо передачі за допомогою спеціального зв'язку та Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" актуальної інформації до ЦВК щодо ходу та результатів виборів.

На звернення ЦВК Головне управління Національної поліції в Чернігівській області поінформувало Комісію про те, що в указаному приміщенні було виявлено встановлені камери відеоспостереження. За повідомленням органу поліції вказану систему відеоспостереження було надано в безоплатне користування та безпосередньо встановлено Молодіжною громадською організацією "Молодіжна міська рада". При цьому Корюківська міська рада Чернігівської області дозволу на це не надавала.

Також до ЦВК надійшли пояснення окремих членів вказаної ОВК, у яких було зазначено, що встановлення відеокамер у приміщенні ОВК зумовлює можливість незаконного впливу на її роботу. Таким чином голова цієї виборчої комісії унеможливлює організацію роботи ОВК відповідно до вимог виборчого законодавства, своїми діями допускає можливість втручання у виборчий процес сторонніх осіб, що може мати наслідком спотворення результатів голосування на позачергових виборах народних депутатів України.

Своєю чергою Комісія зазначила, що ніхто не має права втручатися у діяльність виборчих комісій, крім випадків, передбачених законом. При цьому встановлення систем відеоспостереження в приміщеннях окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України законом та актами Центральної виборчої комісії не передбачено.

Враховуючи викладене, Комісія скасувала протокольне рішення ОВК ОВО № 207 у частині організації та погодження ведення відеоспостереження в онлайн режимі, вивчення можливості запису з камер відеоспостереження, зміст якого занесено до протоколу засідання вказаної виборчої комісії від 15 липня
2019 року № 16.

ЦВК зобов’язала вказану ОВК привести у відповідність з вимогами Закону України "Про вибори народних депутатів України" та постановами Центральної виборчої комісії надані їй приміщення і забезпечити виконання вимог указаного закону стосовно заборони втручання сторонніх осіб у роботу комісії.

Також цій виборчій комісії наголошено на необхідності неухильного дотримання вимог законів України та актів ЦВК під час реалізації повноважень з підготовки і проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та організації своєї роботи, інформує Центральна виборча комісія.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини