Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:55:32

О. Черненко: Ухвалення Виборчого кодексу є перемогою команди “Європейської Солідарності”

17.07.2019   09:04Агенцiя

16 липня у прес-центрі “Чиста політика” відбувся брифінг народного депутата Олександра Черненко на тему “Виборчий кодекс: основні новації документу”.

Народний депутат зазначив, що є одним зі співавторів виборчого кодексу. Він підкреслив, що “це одне з найбільших досягнень моєї роботи у парламенті”.

Олександр Черненко своєю заслугою у діяльності Верховної Ради вважає також і співучасть в прийнятті законів про децентралізацію, про реформування оборонного комплексу, зміни до Конституції стосовно курсу на ЄС та НАТО, антикорупційне реформування, зміну законодавства про мову тощо.

«Позаду – 4568 поправок. Виборчий кодекс хоча й було прийнято, проте його застосування відтерміновано до 2023 року. Цим новим виборчим кодексом планується ввести систему відкритих регіональних списків депутатів, чого давно від нас вимагає суспільство та ЄС. Але для цього ще варто підготувати ЦВК, громаду та провести велику роботу, щоб наступні вибори пройшли більш якісно та не були корумповані тощо. Парламент прийняв цей кодекс і його майбутнє тепер в руках президента, представники якого заявляють, що вивчають його”, – підкреслив народний обранець.

Цей документ офіційно доступний для всіх бажаючих і за процесом прийняття поправок можна було відкрито спостерігати, тому якщо хтось називає його недоступним і прихованим, то це не є правдою.
«Стосовно великої кількості правок, то це є звичним процедурним питанням, але завдання президента розробити новий виборчий кодекс за два місяці ми виконали. Якщодокумент не підпише президент, то це вже може викликати певні непорозуміння, і народ знову почне влаштовувати пікети, але вже біля офісу президента» - сказав Олександр Черненко

Він підкреслив, що “закон приймали депутати і вони самі вирішували, чи приймати ті чи інші поправки, зокрема, про голосування маломобільних категорій громадян, стосовно чого були суперечки, адже, наприклад, забезпечити усі виборчі дільниці пандусами нереально, особливо на селі.

«Тобто, наразі кодекс прийнято, а потім можливі певні доповнення до нього, але зараз чекаємо на підпис президента, що вже викликає сумніви й певні ризики», - зазначив народний депутат.

На завершення брифінгу Олександр Черненко підкреслив, що Виборчий кодекс прийнято. За відкриті виборчі списки проголосували 230 народних депутатів, які виконали свої виборчі обіцянки, і саме завдяки команді партії “Європейська Солідарність” у парламенті в останній пленарний тиждень Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс.

PR

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.