Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:53:57

Створення Понорницької громади на фінішній прямій

18.06.2019   15:53Агенцiя

20 червня на сесіях Понорницької селищної та Вербівської сільської рад розглядатимуть проект рішення про добровільне об'єднання в Понорницьку ОТГ.

Про це повідомив Понорницький селищний голова Петро Василець під час виїзної консультації Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України до Понорниці. Участь у заході також взяли члени виконавчого комітету, Вербівський сільський голова Віктор Залозний та депутат обласної ради Володимир Селянський.

Присутніх, зокрема, цікавили питання формування бюджету майбутньої громади, державної фінансової підтримки ОТГ. Говорили також про механізми надання освітніх, медичних, культурних та соціальних послуг у громаді.

Як відомо, 10 червня громада отримала позитивний висновок ОДА про відповідність проектів рішень щодо створення Понорницької ОТГ Конституції та законам України.

"Після сесійного затвердження проектів документів Понорницька селищна рада ініціюватиме перед ОДА клопотання до ЦВК про призначення перших місцевих виборів. Тож сподіваємось, що з наступного року новостворена Понорницька ОТГ зможе відчути всі переваги децентралізації", - зазначив консультант з бюджетних питань ЧРВ АМУ Микола Силенко.

Зважимо, раніше Понорниця зверталася з пропозицією об'єднання до Вербицької, Деснянської, Крисківської, Мезинської, Покошицької, Розльотівської та Радичівської сільських рад. Створити громаду з центром у смт Понорниця виявили бажання Верба, Радичів і Мезин. Проте дві останні поки не мають такої можливості, оскільки ряд інших громад, які відмовилися, "відрізають" їх територіально. Тобто, у перспективі фінансова самостійність і додаткові повноваження новоствореної громади можуть стимулювати їх до приєднання в ОТГ.

Як відомо, за Перспективним планом у Коропському районі має бути дві громади - з центром у Коропі та Понорниці. Перша функціонує з грудня 2016 року, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини