Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:30:33

Співпраця між провідним європейським виробником медичного обладнання та закладами охорони здоров’я Чернігівщини триватиме

14.06.2019   10:11Агенцiя

Про це заявили учасники зустрічі, що відбулася в облдержадміністрації: віце-президент компанії «Elekta Europe» (Швеція) Вальдемар Колоджей, координатор Посольства Королівства Швеції в Україні з питань бізнесу й торгівлі Олександр Машинець, генеральний директор ТОВ «Біосенс» Алла Шпицька, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, головний лікар Чернігівського обласного онкодиспансеру Валерій Зуб.

— Система охорони здоров’я області зазнає зараз кардинальних змін, — зазначила під час зустрічі Наталія Романова. — Ми прагнемо максимально її осучаснити як з точки зору підготовки персоналу, так і з точки зору технічної оснащеності. Маємо певні здобутки у цьому напрямку. Один з найвагоміших — введення в дію нового корпусу відділення променевої терапії, де встановлений лінійний прискорювач «ElektaInfinity». Це наше спільне досягнення, і ми пишаємось цим.

Учасники зустрічі згадали, як мрія головного лікаря онкодиспансеру рятувати людське життя і здоров’я за допомогою сучасного обладнання стала реальністю. До її втілення у життя долучилися представники обласної та міської влади, депутати всіх рівнів, чимало простих небайдужих людей.

— Пишаємося тим, що разом з вами створили сучасний центр з лікування онкозахворювань, — зауважив Вальдемар Колоджей. — Побувавши там сьогодні, бачимо, що клініка розвивається, удосконалюється, ефективно допомагає пацієнтам.

Серед чинників, що призвели до успішного запуску найсучаснішого лінійного прискорювача на Чернігівщині, віце-президент компанії «Elekta Europe» особливо виокремив прозорість і відкритість у діях всіх учасників процесу. І наголосив, що «Elekta Europe» — один зі світових лідерів у галузі радіаційної онкології — готова до продовження співробітництва.

За словами Валерія Зуба, для повного забезпечення потреб пацієнтів у лікуванні одного лінійного прискорювача недостатньо. Тож потрібно вишукувати можливості для придбання і встановлення ще й іншого обладнання. Учасники зустрічі одностайно підтримали цю думку і запевнили у своїй готовності сприяти цьому.

— Створення сучасного онкологічного центру привернуло до Чернігівщини увагу медичної спільноти з усієї України, — акцентувала Наталія Романова. — Чернігів стає міжрегіональним осередком передового досвіду у цій сфері. Маємо плани створити центр пересадки кісткового мозку і тверде переконання, що вони будуть реалізовані. Адже це надзвичайно потрібно людям, інформує Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини