Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:39:06

207 округ найбільш прогнозований?

25.05.2019   11:23Агенцiя

При підготовці матеріалу «Постпрезидентська» та «предпарламентська» Чернігівщина – чого чекати і на що сподіватися?» вирішив проаналізувати ситуацію на кожному з мажоритарних округів з точки зору «А хто ж кандидати?». На сьогодні, на мою думку, однією з найбільш прогнозованих є ситуація у 207 окрузі.

Цим округом протягом 2014-2019 років опікується народний депутат Анатолій Євлахов, якого під час виборів підтримували БПП «Солідарність» та «Удар». Його опонентом у 2014 році став Ігор Рибаков, який відповідав за округ у 2012-2014 роках. І здається, шанси останнього повернутися у парламент значно зростають.

Ті, хто слідкував за парламентськими виборами у 2014 році, пам’ятають, що найдовше голоси рахували у 207 ОВК. Різниця між фаворитами виборців – Ігорем Рибаковим та Анатолієм Євлаховим – була однією з найменших в Україні – 469 голосів. Багато хто вважав у той час, що переможцю ці голоси забезпечили маніпулятивним шляхом, але з представниками партії Порошенка тоді не сперечалися. 

Факт, що Ігор Рибаков повертається в 207 округ, підтверджують вітання з Великодніми святами, розміщені на бігбордах в окрузі. У соцмережах писали, що більшість конструкцій зовнішньої реклами була демонтовано, але фото з місць подій доводить, що їх просто зламали. Цікаво, що вандалізм розпочався відразу після початку виборчої кампанії. Це більше нагадувало істерику опонентів.



В свою чергу результати роботи депутата від БПП на президентської кампанії 2019 року показують, що і з підтримкою лідера партії не все було гаразд. Порошенко – четвертий, після Зеленського, Тимошенко та Ляшко. А у другому турі, взагалі, Зеленський отримав 63365 голоси проти 12949 у Порошенка. З відкритих джерел відомо, що агітаційна кампанія Петра Порошенко в 207 окрузі забезпечувалася Анатолієм Євлаховим. Фактично, замість мобілізації власної структури за кошти Порошенко – провальна кампанія.

Місцеві еліти півночі Чернігівщини завжди намагаються орієнтуватися на переможця і постійно опонують один одному. Вони можуть зацікавитися підтримкою немісцевого парламентарія, який не представляє лише один район. А якщо він відомий і з ним вже співпрацювали, то і шанси його підтримки значно вищі. А Рибаков вже представляв округ і доволі впевнено.

Швидкість виборчої кампанії дає переваги тим, хто вже відомий. Особливо в такому північному консервативному окрузі, як 207. 

І ще одне. Цей округ мабуть один з небагатьох найбільших по території округів, де дуже важка логістика проведення політичної кампанії. І тут вплив політичних структур значно менший, а більше ефективним є одноосібне управління.

Тому 207 округ в цій парламентській кампанії є одним із найбільш прогнозованих на Чернігівщині. І саме в ньому повинен залишитися тільки один.

Юрій Паперний

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини