Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:13:14

Відповідальність за незаконну вирубку лісів буде посилено

24.05.2019   14:13Агенцiя

За інформацією Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, на території підвідомчих державних лісогосподарських підприємств у 2017 році зареєстровано 60 випадків незаконних рубок загальною масою 1165 кубометрів.

При цьому сума заподіяної лісу шкоди склала більше 6,7 мільйона гривень. Минулого року зафіксовано 51 несанкціоновану вирубку обсягом 748 кубометрів (сума шкоди — понад 3,7 мільйона гривень).

Втім, жодну особу до кримінальної відповідальності не притягнуто. Адже для відкриття відповідного провадження необхідно, щоб завдана шкода лісу склала 1,92 мільйона гривень (а це близько 180-200 середніх дерев). Законом України від 25 квітня цього року № 2708-VІІІ вказану суму знижено до 20 неоподатковуваних мінімумів, тобто до 19,2 тисячі гривень (близько 19 дерев). Проте ці зміни у Кримінальному кодексі поки що не набули чинності.

Як протидіяти незаконним рубкам у лісах, говорили на тематичній нараді в облдержадміністрації, яку провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Єленич, поінформувавши присутніх про наявну ситуацію, запропонував до розгляду присутнім напрацьований план спільних дій з охорони лісів від незаконних рубок. Зокрема, відповідно до плану, райдержадміністрації мають створити робочі групи у складі представників Нацполіції, фіскальної служби, лісогосподарських підприємств, аби здійснювати контроль за використанням та охороною лісових ресурсів.

Наголошувалося й на проведенні систематичних перевірок пилорам, інших деревообробних підприємств на предмет законності придбання деревини.

Після затвердження план буде доведений до відома та виконання всім дотичним структурам, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини