Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:04:37

Відповідальність за незаконну вирубку лісів буде посилено

24.05.2019   14:13Агенцiя

За інформацією Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, на території підвідомчих державних лісогосподарських підприємств у 2017 році зареєстровано 60 випадків незаконних рубок загальною масою 1165 кубометрів.

При цьому сума заподіяної лісу шкоди склала більше 6,7 мільйона гривень. Минулого року зафіксовано 51 несанкціоновану вирубку обсягом 748 кубометрів (сума шкоди — понад 3,7 мільйона гривень).

Втім, жодну особу до кримінальної відповідальності не притягнуто. Адже для відкриття відповідного провадження необхідно, щоб завдана шкода лісу склала 1,92 мільйона гривень (а це близько 180-200 середніх дерев). Законом України від 25 квітня цього року № 2708-VІІІ вказану суму знижено до 20 неоподатковуваних мінімумів, тобто до 19,2 тисячі гривень (близько 19 дерев). Проте ці зміни у Кримінальному кодексі поки що не набули чинності.

Як протидіяти незаконним рубкам у лісах, говорили на тематичній нараді в облдержадміністрації, яку провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Єленич, поінформувавши присутніх про наявну ситуацію, запропонував до розгляду присутнім напрацьований план спільних дій з охорони лісів від незаконних рубок. Зокрема, відповідно до плану, райдержадміністрації мають створити робочі групи у складі представників Нацполіції, фіскальної служби, лісогосподарських підприємств, аби здійснювати контроль за використанням та охороною лісових ресурсів.

Наголошувалося й на проведенні систематичних перевірок пилорам, інших деревообробних підприємств на предмет законності придбання деревини.

Після затвердження план буде доведений до відома та виконання всім дотичним структурам, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини