Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:01:27

Обласна рада налагоджує діалог із Асоціацією гмін басейну річки Віслока

15.05.2019   13:59Агенцiя

Потужна делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока відвідала обласну раду, аби взяти участь в міжнародній конференції «Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід».

Перед початком засідання відбулася зустріч членів делегації із головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

Очільник представницького органу, вітаючи присутніх, відзначив символічність того, що знайомство почесних гостей із особливостями здійснення публічної влади на Чернігівщині розпочалося саме із візиту до обласної ради, яка є найвищим представницьким органом Придесення.

Ігор Вдовенко наголосив, що вже не один рік поспіль саме Республіка Польща є надійним партнером і добрим другом для України, послідовно на всіх міжнародних аренах підтримує суверенітет, територіальну цілісність, незалежність і суверенітет нашої держави, засуджуючи анексію Криму та військові дії на сході нашої держави.

Польський уряд довгий час підтримував наші прагнення стати повноправним членом європейської спільноти, будучи своєрідним адвокатом України, надаючи рекомендації і консультації у проведенні реформ і за це глибока вдячність польським партнерам від усього українського народу.

За словами керівника, Чернігівщину із Польщею теж пов’язують тісні економічні та гуманітарні зв’язки. Завдяки цьому вдалося організувати стажування медичних сестер та лікарів із закладів охорони здоров’я області у Польщі, провести українсько-польський бізнес-форум за участю виробників із Познані та Придесення. За сприяння польських партнерів неодноразово організовувався відпочинок дітей учасників АТО/ООС з Чернігівщини у Великопольському воєводстві, надсилалась гуманітарна допомога медичним закладам нашої області.

Асоціація гмін басейну річки Віслока теж зробила свій внесок у сприяння децентралізації на Чернігівщині, адже за підтримки цього осередку голови низки громад області мали змогу відвідати Польщу та ознайомитись із польським досвідом реформування.

Голова обласної ради проаналізував географічні особливості та соціально-економічні особливості розвитку регіону, наголосивши на демографічних аспектах та безпосередній близькості прикордонної Чернігівщини до Російської Федерації, що має певні негативні наслідки для безпеки та стабільності області.

Ігор Вдовенко коротко презентував польським партнерам ключові аспекти діяльності депутатського корпусу обласної ради, проаналізував його склад та основні результати роботи, у тому числі в рамках профільних постійних комісій, під час нинішнього скликання. Разом із тим керівник зробив декілька акцентів стосовно перебігу децентралізації в області.

Наостанок Ігор Вдовенко висловив сподівання, що цей візит сприятиме налагодженню конструктивного діалогу між громадами Чернігівщини та Асоціацією гімн басейну річки Віслока та дозволить реалізувати низку спільних транскордонних проектів.

У свою чергу керівник польскої делегації, голова правління Асоціації гмін басейну річки Віслоки АнджейЧернецький висловив слова підтримки нашій державі та Чернігівщині на шляху реформування, закликав не боятися викликів і проблем, що виникають на цьому етапі, адже без них не можливо втілити будь-які позитивні зміни.

На завершення учасники зустрічі обмінялися пам’ятними сувенірами та зробили спільне фото на згадку, повідомив Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини