Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:13

Обласна рада налагоджує діалог із Асоціацією гмін басейну річки Віслока

15.05.2019   13:59Агенцiя

Потужна делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока відвідала обласну раду, аби взяти участь в міжнародній конференції «Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід».

Перед початком засідання відбулася зустріч членів делегації із головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

Очільник представницького органу, вітаючи присутніх, відзначив символічність того, що знайомство почесних гостей із особливостями здійснення публічної влади на Чернігівщині розпочалося саме із візиту до обласної ради, яка є найвищим представницьким органом Придесення.

Ігор Вдовенко наголосив, що вже не один рік поспіль саме Республіка Польща є надійним партнером і добрим другом для України, послідовно на всіх міжнародних аренах підтримує суверенітет, територіальну цілісність, незалежність і суверенітет нашої держави, засуджуючи анексію Криму та військові дії на сході нашої держави.

Польський уряд довгий час підтримував наші прагнення стати повноправним членом європейської спільноти, будучи своєрідним адвокатом України, надаючи рекомендації і консультації у проведенні реформ і за це глибока вдячність польським партнерам від усього українського народу.

За словами керівника, Чернігівщину із Польщею теж пов’язують тісні економічні та гуманітарні зв’язки. Завдяки цьому вдалося організувати стажування медичних сестер та лікарів із закладів охорони здоров’я області у Польщі, провести українсько-польський бізнес-форум за участю виробників із Познані та Придесення. За сприяння польських партнерів неодноразово організовувався відпочинок дітей учасників АТО/ООС з Чернігівщини у Великопольському воєводстві, надсилалась гуманітарна допомога медичним закладам нашої області.

Асоціація гмін басейну річки Віслока теж зробила свій внесок у сприяння децентралізації на Чернігівщині, адже за підтримки цього осередку голови низки громад області мали змогу відвідати Польщу та ознайомитись із польським досвідом реформування.

Голова обласної ради проаналізував географічні особливості та соціально-економічні особливості розвитку регіону, наголосивши на демографічних аспектах та безпосередній близькості прикордонної Чернігівщини до Російської Федерації, що має певні негативні наслідки для безпеки та стабільності області.

Ігор Вдовенко коротко презентував польським партнерам ключові аспекти діяльності депутатського корпусу обласної ради, проаналізував його склад та основні результати роботи, у тому числі в рамках профільних постійних комісій, під час нинішнього скликання. Разом із тим керівник зробив декілька акцентів стосовно перебігу децентралізації в області.

Наостанок Ігор Вдовенко висловив сподівання, що цей візит сприятиме налагодженню конструктивного діалогу між громадами Чернігівщини та Асоціацією гімн басейну річки Віслока та дозволить реалізувати низку спільних транскордонних проектів.

У свою чергу керівник польскої делегації, голова правління Асоціації гмін басейну річки Віслоки АнджейЧернецький висловив слова підтримки нашій державі та Чернігівщині на шляху реформування, закликав не боятися викликів і проблем, що виникають на цьому етапі, адже без них не можливо втілити будь-які позитивні зміни.

На завершення учасники зустрічі обмінялися пам’ятними сувенірами та зробили спільне фото на згадку, повідомив Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини