Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:12:48

Співпраця з польськими гмінами сприятиме зміцненню українського самоврядування

10.05.2019   13:24Агенцiя

Як польський досвід самоврядування може бути корисним для розвитку українських територіальних громад?

руки

руки

Про це можна буде дізнатися від войтів та бурмістрів Підкарпатського та Малопольського воєводств, що належать до Асоціації гмін басейну річки Віслока. 13 – 18 травня вони відвідають Чернігівщину з візитом, що отримав назву “День Європи – 2019: співпраця польських гмін та українських територіальних громад для зміцнення місцевого самоврядування”.

Насамперед польські самоврядовці відвідають з екскурсією будівлю Верховної ради України, пам’ятки історії та культури в м. Києві. Далі відбудеться серія візитів до об’єднаних територіальних громад області (Кіптівської, Менської, Сновської, Корюківської, Батуринської та Плисківської) та міста Славутич. Войти та бурмістри зустрінуться з представниками органів місцевого самоврядування та громадськими активістами, оглянуть об’єкти промислової та соціальної та інфраструктури, ознайомляться з туристичними “родзинками” регіону.

Представники польської делегації та їхні українські колеги обговорять напрямки та форми можливої співпраці під час конференції “Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід”. Конференція проходитиме 14 травня за адресою: м. Чернігів, просп. Миру 43, будинок засідань Чернігівської обласної ради, ІІІ поверх, конференц-зал (час: 11.45 – 13.00). 17 травня в Батурині очікується підписання договорів про співробітництво між польськими гмінами та територіальними громадами Чернігівщини.

Заходи організовуються Сіверським інститутом регіональних досліджень у співпраці з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, територіальними громадами області та Департаментом інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.
 

За довідками, будь ласка, звертайтесь до:

Володимир Бойко
+38098 1119353
volodimir.boyko@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=1158486491

Дмитро Казіміров
+38063 9798184
dvk_dm@ukr.net
https://www.facebook.com/dmytro.kazimirov

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини