Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:32:39

Делегація найбільших дистриб’юторів картопляного крохмалю в Китайській Народній Республіці відвідала Чернігівщину

07.05.2019   09:28Агенцiя

6 травня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов зустрілися з членами делегації Китайської Народної Республіки, які цими днями перебувають в Україні.

Основною метою робочого візиту найбільших дистриб'юторів КНР є вивчення можливостей інвестування та експорту картопляного крохмалю на ринки Південно-Східної Азії.

Привітавши гостей Чернігово-Сіверської землі, Валентин Мельничук поінформував про соціально-економічну ситуацію в регіоні, значний потенціал нашого краю та можливості розширення співпраці. За словами керівника, свого часу Чернігівщина була великим виробником картоплі та й зараз в області працює добре знане в нашій державі та за її межами підприємство – науково-виробниче об'єднання «Чернігівеліткартопля», яке серед іншого займається виведенням крахмаловмістних сортів картоплі.

В свою чергу голова делегації найбільших дистриб'юторів картопляного крохмалю в КНР, директор компанії «Hangzhou Wantz Іmport & Export Сo., Ltd» Ренфу Жао (Mr. Renfo Zhao) повідомив, що члени делегації сьогодні вже ознайомилися з роботою одного з найбільших підприємств в Україні по виробництву картопляного крохмалю та крохмалепродуктів – заводом «Вимал».

За словами підприємця, вони готові до взаємовигідної довгострокової cпівпpaцi з місцевими господарствами, що спеціалізуються на вирощуванні картоплі, для яких буде створено ринок збуту і тим самим забезпечено безперебійне постачання сировини. Представники китайської сторони цікавилися особливостями українського законодавства та процедурою інвестування.

Учасники зустрічі висловили впевненість, що озвучені ініціативи можуть стати потужним поштовхом для подальшого розвитку картоплярства, а також зміцнення двосторонніх зв'язків між Україною та КНР.

Під час обговорення перспектив та етапів реалізації інвестиційного проекту перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив на тому, що обласний представницький орган відкритий до діалогу і сприятиме налагодженню двостороннього співробітництва і взаємовигідної співпраці із китайською стороною для втіленню у життя важливих для розвитку Чернігівщини проектів, інформував Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини