Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:02:15

В Чернігові зіпсували білборд Петра Порошенка

17.04.2019   07:49Агенцiя

15 квітня спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкоджений білборд із зображенням кандидата на пост Президента Петра Порошенка. Рекламний щит з написом «21 квітня! Вирішальний вибір», розташований в Чернігові поблизу зупинки громадського транспорту «вул. Алексєєва» біля річки Стрижень. Невідомі розмалювали його білою фарбою.


На білборді, замовником якого вказано Петра Порошенка, поставлено знак рівності між його зображенням та профілем Володимира Путіна, який також пошкоджений фарбою. 

Довірена особа кандидата на пост Президента України Петра Порошенка по 205 виборчому округу Андрій Жидкий в коментарі ОПОРІ зазначив, що «можливо, стосовно даного інциденту буде написана заява до поліції за фактом хуліганства».

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області Наталія Висіканець нагадує, що згідно з ч.1 ст.8 Закону України «Про рекламу»  забороняється: вміщувати зображення  фізичної  особи  або використовувати її ім'я без  письмової  згоди  цієї  особи.

«Також відповідно до  ч.1 ст.308 Цивільного Кодексу України  «фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи.» Під сумнівом залишається надання такої згоди особою», -  зауважила Наталія Висіканець.

Нагадаємо, що подібні випадки пошкодження рекламних щитів також зафіксовані на Полтавщині та Дніпропетровщині.


Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини