Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:31:03

Туризм - один з пріоритетів Плану перспективного розвитку

19.03.2019   10:36Агенцiя

Згідно з Планом передбачено створення так званих «зелених шляхів» (Greenways). Для цього необхідно облаштувати відповідну інфраструктуру.

Першим таким проектом в області буде «Чернігівське Полісся» у Козелецькому районі. Проект поєднає парк природи «Беремицьке», Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, Остерський краєзнавчий музей, Юр’єву божницю та інші історико-культурні та природні об’єкти спільними екологічними маршрутами.

За задумом, його реалізація має сприяти розвитку місцевого господарства та підприємницької діяльності у сфері готельного сервісу, харчування, реалізації місцевої продукції, прокату спортивного та туристичного спорядження тощо.

Також для розвитку туристичного потенціалу регіону заплановано продовжити реконструкцію Менського зоопарку, розбудову туристично-готельного комплексу «Бреч» у Корюківському районі та природного парку «Беремицьке» в Козелецькому, реставрацію пам’ятки архітектури комплексу споруд «Поштова станція» в Ніжині.

— Чернігівщина — регіон з величезною кількістю пам’яток культурної спадщини та неперевершеною красою природних об’єктів. Тому серед наших пріоритетів — розвиток туризму, — зазначив на засіданні Ради регіонального розвитку голова облдержадміністрації Олександр Мисник.

Загалом План перспективного розвитку Чернігівщини складається з п’яти основних пріоритетів:
агропромисловий сектор;
якість життя (освіта, медицина, дороги);
створення умов для малого та середнього бізнесу;
інновації;
туризм.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.