Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:45:06

На Чернігівщині більше 92% пенсіонерів з 1 березня отримають підвищені виплати

27.02.2019   08:39Агенцiя

З 1 березня пенсії, призначені на загальних підставах, будуть підвищені у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні (у 2018 році порівняно з 2017-м) та з урахуванням рівня інфляції минулого року.

— Як наголошує Президент України Петро Порошенко, мова йде не про одноразову акцію, а про збільшення пенсійних виплат: індексація здійснюватиметься щороку автоматично. Тобто без додаткового звернення громадян. Зокрема, на Чернігівщині пенсії зростуть у 290,3 тисячі осіб. Якщо внаслідок перерахунку розмір підвищення не досягає ста гривень, встановлюється доплата, якої не вистачає до цієї суми, — коментує начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Варто зазначити, що в межах проведення перерахунку виплат для осіб, які отримують пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», мають повний страховий стаж ( чоловіки — 35/25 років, жінки — 30/20 років), а також розмір виплат на 1 березня цього року не перевищує мінімальної пенсії за віком (1669,2 гривні), встановлюється одноразова доплата — 2410,17 гривні. Її громадяни отримають рівними частинами одночасно з виплатою пенсії за березень та квітень 2019 року (відповідно 1205,09 гривні в березні та 1205,08 гривні — у квітні).


За інформацією Головного управлінняПенсійного фонду України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.