Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:20:29

81,4% жителів Чернігівщини мають право голосу на виборах

26.01.2019   19:43Агенцiя

31 березня 2019 року на виборах Президента України зможуть проголосувати 831 182 жителя Чернігівської області, враховуючи 18 303 особи з відміткою про вибуття. Такі дані станом на 31 грудня 2018 року, оприлюднені на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

Чернігівщина голосуватиме в 6 виборчих округах, загальна кількість дільниць сягає 1 090, серед них більше половини (598) малих  - з чисельністю виборців до 500 осіб,  278 середніх - від 500 до 1500 осіб та 214 великих - з чисельністю виборців понад 1500 осіб. Ці критерії визначені ст. 20 Закону «Про вибори Президента України».

Координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області Наталія Висіканець радить чернігівцям «при найменших сумнівах перевірити свої персональні дані в «особистому кабінеті виборця» на сайті  Державного реєстру виборців  і за потреби звернутися із заявою до відділів ведення ДРВ за місцем проживання щодо включення до списку.  Таке право надано відповідно до ст. 19 Закону України «Про Державний реєстр виборців».

ОПОРА нагадує, що через поважні причини (навчання, відрядження, виїзди за кордон) у виборців є право тимчасово змінити місце голосування. Для цього до 25 березня слід подати заяву до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців, додавши оригінали та копії документів, що підтверджують необхідність зміни. Це можуть бути довідки з місця роботи чи навчання або документ права власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати (ч. 3 ст. 34 та ч. 1 ст. 351 Закону «Про вибори Президента України»). Особи, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій чи Луганській областях, або на території Автономної Республіки Крим можуть не додавати до заяви документи, що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.


Наталія Висіканець, координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.