Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:32:57

Олександр Мисник на Семенівщині: Найближчим часом відвідаю всі віддалені райони області

04.01.2019   12:30

3 січня голова Чернігівської облдержадміністрації здійснив робочу поїздку до прикордонного Семенівського району — одного з найвіддаленіших на Чернігівщині.

Під час зустрічі з керівництвом району та об’єднаної територіальної громади, керівниками структурних підрозділів РДА, виконавчих органів Семенівської міської ради та депутатами місцевих рад голова ОДА наголосив на необхідності динамічної реалізації реформ Президента України та Уряду, зокрема децентралізації повноважень влади.

— Переконаний, що жителі Семенівської ОТГ оцінили переваги реформи децентралізації. Тут будують водогони, відновлюють вуличне освітлення, ремонтують заклади соціальної сфери, зводять житло для медиків — це тільки початок змін. Важливо зберегти позитивну динаміку процесів, — зазначив Олександр Мисник. — Особлива увага — відновленню інфраструктури, зокрема оновленню автошляхів. Адже із 312 кілометрів доріг в районі більше половини потребують капітального ремонту. Особисто я сприятиму, аби державні кошти, передбачені на утримання місцевих доріг, а для Семенівки це майже 3 мільйони гривень, громада змогла витратити не на дрібні поточні ремонти, а на будівництво дороги в новому мікрорайоні.

Також обговорили нагальні проблеми району. Акцентував голова ОДА на важливості перспективного планування:

— За роки незалежності у нас ще не було глобальної стратегії розвитку. Нарешті ми дійшли до цього. Кожна громада має розробити на найближчі три роки чіткий план дій, реалізація якого дасть реальний поштовх подальшому розвитку території.

Вітаючи присутніх із прийдешніми святами, Олександр Мисник нагадав про знакову подію для всіх вірян країни — створення автокефальної Православної Церкви України, визнаної світовим православ’ям.

— Хоча ця подія в першу чергу стосується вірян, вона надзвичайно важлива для подальшого розвитку нашої країни, її становлення як незалежної, вільної, сильної держави, яка остаточно визначилася з проєвропейським вектором розвитку, — акцентував голова ОДА.

Принагідно Олександр Мисник ознайомився з робою відділень Семенівської центральної районної лікарні, матеріально-технічним забезпеченням місцевої гімназії та впровадженням у ній концепції Нової української школи.

Варто зазначити, що згаданий навчальний заклад за останні роки значно оновив матеріально-технічну базу. У 2017 році за рахунок освітньої субвенції з держбюджету тут з’явилися новий комп'ютерний клас, лінгафонний кабінет та сучасний кабінет хімії і біології. За рахунок коштів місцевого бюджету та за підтримки громади відремонтовано дах будівлі і 5 кабінетів.

Також голова ОДА оглянув приміщення, де планують розмістити сучасний спорткомплекс для дітей і молоді. Проект реконструкції закладу презентований на конкурсі Державного фонду регіонального розвитку.

Перебуваючи у Семенівці, Олександр Мисник взяв участь у святковому новорічно-різдвяному заході для дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, учасників АТО/ООС «Новорічна інтермедія зі Святим Миколаєм». Вітаючи дітлахів зі святами, голова ОДА вручив їм солодкі подарунки.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини