Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:28:37

Зміни до двох програм сфери ЖКГ Чернігова затвердили депутати міської ради

21.12.2018   09:40

Під час засідання 37-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання 20 грудня депутати затвердили зміни та доповнення до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки.

Вони направлені на підвищення ефективності та надійного функціонування житлово-комунального господарства, забезпечення належного утримання, поточного та капітального ремонту, реконструкції та будівництва об’єктів ЖКГ міста. Попередньо зміни затверджувалися виконавчим комітетом міської ради 13 грудня.

Згідно з прийнятим рішенням міської ради збільшується призначення на забезпечення освітлення вулиць міста у поточному році на суму 1,65 млн грн, загальна сума на цей рік - 13,4 млн грн, а на наступний рік заплановано – 15,9 млн грн. Загальний же обсяг коштів, необхідний для забезпечення функціонування мереж зовнішнього освітлення у 2019 році, складає 73,3 млн грн.

За пропозицією постійної комісії з питань житлово-комунального господарства додатково виділені кошти на 2018 рік для придбання сезонної техніки для КП «Міськсвітло» - 3 млн грн. Також з міського бюджету виділяються кошти на реконструкцію каналізаційного колектору по вул. Мезенцева – понад 7 млн грн. Крім того, депутати підтримали пропозицію щодо виділення коштів у сумі 3,317 млн грн для будівництва централізованої каналізації по вулицях: Стрілецькій, Алексєєва, В. Будника, Волонтерів та Добровольців. Це робиться для того, щоб системно вирішити це питання у даному мікрорайоні.

За цією Програмою у наступному році з міського бюджету на забезпечення проведення будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів транспортної інфраструктури, утримання вулично-дорожньої мережі планується витратити 846,5 млн грн, на збереження та утримання на належному рівні зелених зон – 41,135 млн грн, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів благоустрою – 245,612 млн грн.

Депутати міської ради також затвердили зміни до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки. А саме, на екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми №3 на р. Стрижень у 2019 році витратять 14,865 млн грн.

Як раніше повідомляв начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, наразі відповідний проект екологічно-будівельною експертизою вже погоджений.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини