Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:20:05

Анатолій Гриценко: "Працюватимемо з людьми ще ближче й потужніше - ми маємо достукатися до розуму й до серця!"

20.12.2018   07:58Агенцiя

18 грудня з робочим візитом Чернігів відвідав лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

Він виступив в ефірі місцевих телеканалів, а також поспілкувався з місцевими підприємцями та журналістами. Говорили про те чи можна зменшити тарифи і підняти зарплати, як зробити медицину доступною, чому у нинішній Україні важливе об’єднання політсил і головне – як привести до влади чесних.


Чому об’єднання політичних сил важливе?

- Маємо добру новину, - розповів Анатолій Гриценко. Єгор Фірсов (політична партія «Альтернатива»), Віктор Чумак (громадянський рух «Хвиля»), Микола Катеринчук (Європейська партія України) та Микола Томенко (політична  партія «Громадський рух «Рідна країна») – у нашій команді. Ми йдемо на вибори разом. Люди, котрі прийдуть на виборчі дільниці, не повинні мати довжелезний бюлетень. Треба об’єднуватися. Ніж  десять слабших кандидатів, краще мати одного, але вдесятеро сильнішого! Спільно, ми готуємо не просто команду, а план дій. Вибори завершаться, треба думати, що робити потім, як піднімати країну. Важливо вирішувати проблеми. А для цього в команді повинні бути професіонали. Я гарантую, що серед призначених посадових осіб не буде моїх кумів. Не буде і бізнес-партнерів, бо в мене немає бізнесу.
Я запрошую до співпраці на демократичній платформі і Святослава Вакарчука, і Андрія Садового, і Романа Безсмертного. Ми повинні об’єднатися на всіх рівнях. Адже наша сила – в єдності.


Чому «чесних більше»?

- Я вірю, знаю, що серед нас, дійсно, чесних більше, - запевнив лідер «Громадянської позиції». - Навіть у тих державних установах, які ми не любимо, багато людей, котрі хочуть робити свою справу чесно. Я прагну, щоб нас об’єднали чесні риси, що і дозволило б країні стати іншою. Як це має працювати? От, наприклад, не вистачає коштів на освіту, медицину. Кошти будуть, якщо митник буде чесним. Ліки будуть якісні і доступні, якщо буде чесним ціноутворення. Справедливими будуть тарифи, коли чесним буде і міністр, і державний службовець. Солдат буде оснащеним і забезпеченим, якщо командир буде чесним. Захищеними будуть громадяни, коли в країні чесні суди.
Тобто, чесні у владі – це добробут наших людей.


Чи можна знизити тарифи на комунальні послуги?

- Відсотків на 30 – можна, якщо ціноутворення на комунальні послуги зробити прозорим. Але, перш за все, потрібно зробити так, щоб людина могла сплачувати за комунальні послуги. Як? Через достойну оплату праці. Зарплату потрібно збільшувати не під вибори, а постійно. Ми говорили з підприємцями. Вони  розуміють ситуацію. Але разом з цим, щоб підприємець підняв зарплату своїм працівникам, його не повинні оббирати на митниці чи виставляти рахунки під час перевірок. Ці гроші він має спрямувати у фонд заробітної плати. 


Як утримати молодь в Україні?

- Поставити шлагбаум не вийде, говорить Анатолій Гриценко. –  Перестрибнуть чи зроблять підкоп, бо треба годувати родину. Необхідно створити гідні умови тут. Якщо в Польщі зарплата 700 євро, а в Україні буде 600 євро, то людина не поїде за кордон. Крім того, повинна бути підтримка розвитку бізнесу, котрий створює робочі місця. Зробити це просто. Наприклад, відкриває людина підприємство на сто робочих місць. Бере кредит. Відсотки по ньому має сплачувати держава. Це робота на перспективу. За рік це підприємство не тільки забезпечить робочими місцями сотню українців, а й платитиме податки.


Як зробити медицину доступною?

- У Польщі, в Нідерландах ліки дешевші, ніж у нас. Це – ненормально, але так є. Держава ж повинна забезпечити контроль якості ліків та їхню доступність. Вартість медпрепаратів можна зменшити. От, за кордоном у рецепті лікар не пише назву препарату. Вказують медичну формулу. У нас же: перелік препаратів та ще й каже купити їх у конкретній аптеці. Бо лікарям платять фармацевтичні фірми. Треба руйнувати фармацевтичну монополію. І тоді медицина стане доступною людям.

Про особисті враження від поїздки до Чернігова лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко написав на своїй сторінці у Фейсбук таке:
«Чернігів. Морозно-теплий, патріархальний, з твердим корінням, трохи розгублений. Воєнний стан, поряд Росія... Підприємці стурбовані, навіть зневірені, але все ж у надії на позитивні зміни. Напевно тому досить відверті, в оцінках і сподіваннях. Владу ще бояться, але вже екватор – коли страшніше за втрату майбутнього, свого, родини і країни. Працюватимемо з людьми ще ближче й потужніше – ми маємо достукатися до розуму й до серця!».


PR
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини