Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:28:31

Регіональний розвиток через призму кожного району та ОТГ

12.12.2018   10:22Агенцiя

Про хід реалізації завдань державної політики, реформи децентралізації та новий підхід до системного планування розвитку території говорили сьогодні у чотирьох районах області Борзнянському, Ріпкинському, Сосницькому, Талалаївському під час засідання Ради регіонального розвитку.

У заходах взяли участь представники Чернігівської обласної державної адміністрації, структурних підрозділів райдержадміністрації та ОТГ.

На Сосниччині думали як до району заманити інвесторів. Адже саме розвиток економіки може стати запорукою розвитку усіх інших галузей. Цьогоріч гарні результати з впровадження державної політики має освіта: підготовлено 12 сучасних класних кімнат для першокласників. Дотримано всі вимоги Концепції Нової української школи.

Подальший план дій має й Сосницька об’єднана територіальна громада. Акцент  максимальне залучення додаткових коштів, зокрема грантових пропозицій.

Про основні тенденції соціально-економічного розвитку району в розрізі 2016-2018 років та перспективи на 2019 рік говорили в Талалаївському районі.

Мова йшла про пріоритетні об’єкти соціально-культурної і житлово-комунальної сфери та виробничого призначення, які доцільно включити до Перспективного плану розвитку Талалаївського району на період 2019 – 2021 роки. Саме вони мають бути першочергово профінансовані з будь-яких джерел.

Борзнянський район може похвалитися успішним функціонуванням трьох ОТГ - Комарівської, Височанської та Плисківської. Завдяки децентралізації коштів в громадах реалізовано чимало проектів.

Одне з головних завдань Борзнянщини - просування району в усіх сферах та галузях.

Ріпкинщина - серед лідерів за показниками соціально-економічного розвитку в області. Для досягнення стратегічних цілей розвитку району одним з ключових інструментів є залучення інвестицій.

Ще більше планують вкладати в енергозберігаючі технології в бюджетних установах, адже здійснені заходи уже продемонстрували хороші результати. Зусилля спрямовуватимуть і на покращення умов надання послуг в медичних та освітніх закладах.

Загалом державні інвестиції в інфраструктуру мають створювати нові ніші для локального бізнесу в регіонах.

Важливо, аби децентралізація і пов’язані із нею зміни не стали «прожектом». Адже це – реальна стратегія розвитку країни, її незворотній курс на майбутнє.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини