Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:09:48

Міський голова Чернігова закликав до справедливого розподілу державних коштів по областях

31.10.2018   10:41Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 30 жовтня взяв участь у засіданні регіональної платформи з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування. Темою обговорення стали особливості формування та впровадження фонду енергоефективності в територіальних громадах Чернігівщини.

Організатор дискусії - Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України.

У своєму виступі міський голова говорив про важливість пропорційного виділення державних коштів для областей України. Це стосується і державних програм, і коштів ДФРР, і дорожнього фонду, і інших напрямів.

- На мою думку, розподіл коштів по загальнодержавним програмам здійснюється несправедливо - Чернігівщина отримує набагато менше інших областей. Тому прохання до народних депутатів, які представляють Чернігівщину, більш активну увагу звертати на справедливість розподілу державних коштів. Оскільки це наш завтрашній день, це інфраструктура, це привабливість міста, а також робочі місця та сплачені податки. Для прикладу, у питанні розподілу коштів ДФРР не зрозуміло, чому Чернігівська область цього року отримала лише 115 млн грн, а Чернівецька - 226 млн грн, де менша площа й відповідно менше мешканців, - підкреслив Владислав Атрошенко, зазначивши, що частина державних коштів могла б піти на заходи з енергоефективності.

Міський голова розповів, що у місті реалізовуються заходи з енергозбереження за міськими Програмами, які дозволяють мешканцям утеплювати свої будинки і при цьому отримувати економію витрат теплоносіїв, а також збільшити термін експлуатації цих будівель.

Так, у бюджеті Чернігова на 2018 рік передбачено 7,8 млн грн на проведення капітальних ремонтів в ОСББ та ЖБК. Наразі ремонти виконують 5 ОСББ на суму 3,8 млн грн, з них 2,3 млн грн будуть відшкодовані з міського бюджету. За роки дії програми (2016-2017 р.) використано 6,3 млн грн.

За іншою міською програмою кредит отримали 5 ОСББ на суму 4,3 млн. грн, з них відшкодовано тіло кредиту на суму 1,6 млн грн. У цьому році на ці цілі передбачено 2 млн. грн. Загалом за роки дії програми використано більше 2 млн. грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини