Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:28:46

Відтепер у Чернігові є механізм сприяння забезпеченню новим житлом мешканців непридатних і застарілих помешкань

27.10.2018   10:25

Міську програму сприяння забезпеченню новим житлом мешканців непридатних і застарілих помешкань у Чернігові прийнято! На сесії Чернігівської міської ради депутати проголосували «за».

Відтепер незаможні мешканці старих і вже не дуже придатних для проживання багатоповерхівок у Чернігові мають додатковий шанс на переселення в нові квартири.

Програма передбачає систему компенсацій, які інвестори-забудовники будуть отримувати в разі, якщо будуватимуть на місці зношеного аварійного житла з відселенням мешканців у кращі будинки.

При обговоренні питання в сесійному залі чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на принциповому моменті: участь у загадній Програмі – тільки за умови згоди всіх мешканців.
-  Це програма для добровільних договірних відносин із забудовником у разі, якщо всі мешканці згодні. Якщо декілька з них не підписуються – місто Програми щодо цього будинку не розпочинає. Тоді це проблеми колективу: знаходьте незгодних, переконуйте їх, вмовляйте, - зазначив міський голова.

Як відомо, саме Владислав Атрошенко є ініціатором розробки Програми, а Чернігів, вірогідно, першим в Україні запроваджує подібний механізм. Досі проблема маси старих будинків скрізь залишалася невирішуваною.

Механізм стимулювання забудовників передбачає кілька напрямків. По-перше, для будівельної компанії встановлюється мінімально можливий розмір пайової участі в розвитку інфраструктури міста – 0,01%. По-друге, за рахунок міського бюджету їм буде надаватися часткова компенсація збитків, понесених у зв’язку з забезпеченням мешканців новим житлом. Розмір компенсації – до 40% опосередкованої вартості спорудженого житла, встановленого Мінрегіоном для Чернігівської області, в розрахунку на загальну площу відселених квартир і приміщень.

На сесії депутати додали до проекту ще одну правку: у разі, якщо власник має правовстановлюючі документи і на нежитлові приміщення всередині відселюваного будинку, компенсація (на рівні 30%) стосуватиметься і їх.  

 Дія Програми розповсюджуватимуться на будинки (аварійні, зношені, непридатні для проживання) віком від 50 років і старіші.

Нагадаємо, що Програма стала результатом кількамісячної роботи фахівців і консультацій з широким колом забудовників.

Разом з тим, міська влада Чернігова добивається детінізації економіки. Тому скористатися Програмою зможе тільки той забудовник, у якого середня заробітна плата на підприємстві за останній звітний рік була не меншою за 90% від середньої по галузі будівництва по Україні. Тобто – сумлінний платник податків.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини