Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:35:03

Вперше з 2012 року підвищено вартість окремих видів ритуальних послуг у Чернігові

07.09.2018   10:07Агенцiя

За рішення про здорожчання окремих видів ритуальних послуг проголосував виконавчий комітет Чернігівської міської ради 6 вересня.

Востаннє ціну на ритуальні послуги переглядали ще у 2012 році.

Аргументація потреби збільшення вартості, яку наводить комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Чернігівської міської ради: інфляція, підвищення мінімальної заробітної плати, здорожчання енергоносіїв.

При цьому вартість окремих видів послуг залишається невисокою: за оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання ціна зростає на 8 грн, оформлення свідоцтва про поховання – на 6 грн. Суттєвіше зростання - на 200-300 грн - за земляні роботи (з урахуванням пір року), монтаж споруд та інше.

Виконком також встановив вартість ритуальних послуг, які включені до мінімального переліку послуг на проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій та інвалідів війни. Ці послуги виконуються за рахунок КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Вартість ритуальних послуг у Чернігові залишаєтсья однією з найнижчих серед обласних центрів, навіть після сьогоднішнього підвищення.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.