Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:16:04

Чернігів долучився до "Атестації" депутатів місцевих рад

08.08.2018   11:22

17 областей, 17 НГО-партнерів, 23 місцевих ради, більше 1200 депутатів: кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» починає новий цикл і виходить на новий рівень.

У найближчі два роки, «Атестація» місцевих депутатів відбуватиметься в Одесі, Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську, Києві, Краматорську, Кропивницькому, Львові, Луцьку, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові.

Протягом нового циклу кампанії «Атестації» місцевих депутатів ГО “Агенція міських ініціатив” буде здійснювати комплексний та безперервний моніторинг персональної діяльності депутатів Чернігівської міської ради та постійно інформуватиме громадськість про діяльність депутатів Чернігівської міської ради.

В результаті депутати Чернігівської міської ради отримають персональні оцінки, які супроводжуватимуться рекомендаціями для підвищення відповідності своєї діяльності вимогам законодавства та стандартам підзвітності і прозорості, а жителі Чернігова, в свою чергу, більше знатимуть про те, як депутати виконують свої обов’язки та, в кінцевому рахунку, матимуть об’єктивну інформацію про активність своїх депутатів напередодні виборів 2020 року.

Для виборців протягом двох найближчих років будуть створені нові мапи депутатських приймалень чернігівських депутатів, а також буклети з актуальною інформацією про приймальні чернігівських депутатів. В усіх обласних центрах в 2019 році також відбудеться серія інтелектуальних ігор для молоді.

В рамках кампанії діяльність кожного депутата оцінюється за комплексом показників, виражених в простій шкалі від 1 до 5 балів, які охоплюють увесь комплекс депутатської діяльності та піддаються об’єктивній оцінці: відкритість виборцям, прозорість діяльності та робота у складі ради, запобігання корупції і підзвітність громаді. Найкращі депутати за результатами оцінки отримують почесні відзнаки.

Ініціатива з «Атестації» депутатів місцевих рад започаткована Одеською обласною організацією ВГО КВУ та реалізується в партнерстві з ГО ОПОРА Львів, ГМ ОПОРА Рівне, ГО «Точка доступу», Черкаською обласною організацією КВУ, ГО «Інститут Громадської Експертизи», Причорноморським центром політичних та соціальних досліджень, ГО «Хмельницька ініціатива», ГО «Центр Політичних Студій», ОПОРА Харків, Центром Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, ГО «Центр громадської активності «Результат», ГО «Агентство економічного розвитку», Антикорупційною платформою «Інтегріті ЮА», ГО «Асоціація Політичних Наук», ГО «Полтавська платформа», ГО «Агенція міських ініціатив». 

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Чернігівській області звертайтесь до: ГО “Агенція міських ініціатив”,  063-185-21-19 (Андрій Кужель), e-mail: goami.info@gmail.com
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини