Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:15:55

Бюрократичний коктейль: обов’язково до меду порцію дьогтю - навіть при гендерній рівності

23.06.2018   12:13Агенцiя

Ініціативний та прогресивний заступник Міністра юстиції України, висуванець із громадського сектора Олена Сукманова - продемонструвала високий клас управління та напружений ритм роботи, провівши низку зустрічей з представниками аграрно-промислової сфери Чернігівщини та взяла участь у протокольному засіданні оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу (так званого, «антирейдерського» штабу). Від Чернігівської ОДА поважну місію виконувала молода та прогресивна перша заступниця голови ОДА - Свириденко Ю. А.

Олена Сукманова позиціонує себе як один із ініціаторів ідеї створення оперативних «антирейдерських» штабів, висококваліфіковано, чітко, конкретно окреслила супутнє коло проблем, пов’язаних із рейдерством в аграрній сфері. Вона довела до слухачів важливість цих штабів як платформи для проведення більш ефективного попередження злочинних дій в аграрній сфері. Загалом пані заступник Міністра відзначила порівняно стабільну ситуацію в Чернігівському регіоні та відносно незначну як кількість звернень до опер штабу та мобільних груп, так і проявів рейдерства. З цим не змогла не погодитись Юлія Свириденко.

Але, традиційно, з’явився дьоготь!! Пані замміністра поскаржилась, у традиціях сучасної влади, що низька ефективність роботи та порівняно низька кількість скарг, ціла низка проблем, що призводить до рейдерства, викликана низькою юридичною освіченістю громадян і в якості панацеї поскаржилась на корумповані суди і відсутність повноважень у Міністерстві.

У відповідь представники громадськості і аграрного сектора на конкретних прикладах довели, що саме рівень адміністрації та прорахунки керівництва Чернігівської ОДА призвели до недовіри людей до владних інстанцій.

Зокрема, за рік роботи зі складу оперативного штабу були звільнений зі скандалом на всю Україну його керівник, заступник голови пан Леонід Сахневич. За ним покинули штаб ще кілька представників ОДА. Одну із служб, до якої, перш за все, рекомендувала звертатись заступник Міністра, Президент України охарактеризував як «гніздо рейдерства та корупції».

Представник профспілок акцентував також увагу на тому, що в самій Чернігівській ОДА тривалий час, на офіційному рівні, займались бюрократичними відтисками та не вважали боротьбу з рейдерством завданням, до якого має бути причетна ОДА. Після робочої дискусії робота перейшла в інформативне, конструктивне русло, багато в чому завдяки професійності керівника управління юстиції пана Трейтяка О. М.

Неупереджений погляд свідчить про те, що саме Міністерство юстиції України та його територіальне управління взяло на себе відповідальність і стало координуючим органом, який, ламаючи бюрократичний опір на місцях та супротив аграрних баронів-розбійників, об’єднало владні структури для захисту майнових та немайнових прав в аграрному секторі, захищати фермерів та селян. Така позиція повністю поділяється профспілками.

Але приведений в кінці зборів конкретний факт: коли лише за допомогою штабу було попереджено нахабне рейдерство за новою схемою під «кришею» голови Новгород-Сіверської РДА та безпроблемний прес-реліз, викладений обласною державною адміністрацією як матеріали, свідчать: до ліквідації рейдерства дуже далеко, як і до покарання осіб, причетних до рейдерства, особливо чиновників.


Федерація Незалежних Профспілок України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини