Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:49:15

Підсумок позачергової сесії у Прилуках- зарплата медикам й освітянам

26.05.2018   11:09

43 позачергова сесія Прилуцької міської ради відбулася 25 травня.

Головним питанням порядку денного депутати розглянули зміни бюджетних призначень на виплату заробітної плати працівникам медичної та освітньої галузей міста.

Як відомо, державна субвенція з оплати праці вторинної ланки медицини удвічі менша від необхідної (дефіцит близько 31 млн грн). З цією проблемою місто стикається протягом багатьох років, а саме з 2004-го, коли розмір субвенції став нараховуватися в залежності від співвідношення кількості жителів міста до медичних працівників. Спираючись на розрахунок, визначений формулою, у місті необхідно скоротити близько п'ятисот медиків.

Крім цього загальної суми субвенції для виплати заробітної плати в міському бюджеті немає, вона надається рівними частинами щомісячно, а це значить, що дефіцит коштів проявляється не за півроку, а з початком кожного нового місяця.

Подібна ситуація склалася й в освіті. На потреби галузі для виплати заробітних плат непедагогічним працівникам бракує субвенції в розмірі 11 млн 700 тис. грн. А все тому, що під час розрахунку, державою не було враховано поділу класів на підгрупи та оплату праці вчителів, які навчають дітей в індивідуальному порядку.

З питанням нестачі коштів на утримання цих галузей міський голова та спеціалісти ради неодноразово зверталися до найвищих органів влади. Та вагому підтримку представники Прилук на даний час відчувають саме від народних та обласних депутатів. Сприяє перегляду формули обчислення субвенцій й Асоціація міст України.

Після короткотривалих обговорень й констатації факту, що утримувати медичну галузь, хоч і має держава, але за прилучан відповідальна саме місцева вертикаль влади, депутати проголосували за безкомпромісний для медиків й освітян проект рішення. Рішення про зміни бюджетних призначень депутатський корпус прийняв у кількості 18 осіб, адже на сесію прибуло всього 19 із 34 обранців. Таким чином за рахунок перевиконання міського бюджету на зарплату освітян за травень виділили 1 млн грн, а медиків — 2 млн 240 тис. грн.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини