Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:29:46

Про підтримку сімей, молоді та дітей - на колегії профільного департаменту

05.04.2018   10:37Агенцiя

Про підсумки роботи Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА за 2017 рік говорили під час засідання профільної колегії. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала присутніх про минулорічну роботу. Зокрема акцентувала увагу на проведеній літній оздоровчій кампанії, якою охоплено майже 56 тисяч дітей області. Зокрема, відповідні послуги отримали 1335 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На ці потреби використано 61,5 мільйона гривень. Облдержадміністрація тісно співпрацює з громадськими організаціями, фондами, які займаються виїздом дітей за кордон. Відтак, у 2017 році в інших країнах оздоровилися майже 400 дітей з Чернігівщини.

Як зазначила Ніна Лемеш, особлива увага в області приділяється національно-патріотичному вихованню. Наразі діє відповідна цільова програма до 2020 року. Впродовж 2017 року проведено більше 30 заходів, спрямованих на формування громадської позиції, національно-патріотичне виховання, самовдосконалення та інтелектуальний розвиток молоді, в тому числі чотири всеукраїнські: інформаційно-просвітницька акція «Сучасні медіа для національно-патріотичного виховання», табір «Яструб – 2017», семінари-тренінги «Форпост – Північ» та «Захист патріотів України – Чернігів».

У 2017 році реалізовано та профінансовано 5 молодіжних проектів національно-патріотичного спрямування, розроблених громадськими організаціями, на виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету. Це «Ленд АРТ мобілізація 2017» та кінокемп «Кіносарай 2017» в мистецькому хуторі Обирок, сплав для дітей з активною громадською позицією та дітей учасників АТО, молодіжний спортивно-патріотичний табір «Січ» та художній конкурс «Мистецтво — проти засилля корупції».

У Чернігові відзначили учасників обласного художнього конкурсу «Мистецтво — проти засилля корупції»

Восени минулого року в області реалізували патріотично-виховну програму «Війна, якої немає!», до якої долучилося майже 8 тисяч учасників. Це, зокрема, проведення виставок, флешмобів, зустрічі з родинами загиблих героїв на сході країни тощо.

Читати також: Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження

Йшла мова і про підтримку багатодітних сімей, яких в області налічується понад 6600. Найбільше таких родин проживає у Чернігівському, Козелецькому, Прилуцькому, Бахмацькому, Корюківсьому районах та місті Чернігові.

У 2017 році в рамках Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року придбано предмети побуту для покращення умов проживання сімей на суму майже 416 тисяч гривень (за кошти обласного бюджету).

Акцентували увагу учасників засідання на протидії насильства у родинах. Упродовж 2017 року на Чернігівщині зафіксовано 2961 відповідне звернення (на 16,7% менше у порівнянні з 2016-м). По відношенню до дітей зафіксовано 13 фактів насильства, що майже на 44% більше, ніж у 2016 році (9 звернень).

— Сумнозвісна подія у Ніжинському районі — трагічна загибель дворічної дитини — показала, що робота всіх органів нескоординована та незлагоджена. Маємо в першу чергу забезпечити чіткий механізм взаємодії на місцях, аби не допускати повторення таких трагічних випадків. Крім того, потрібно активно залучати громадськість, аби пропагувати серед населення створення патронатних сімей, яких наразі маємо лише одну, — наголосила заступник голови ОДА.

Серед розглянутих питань — участь провідних спортсменів Чернігівщини в зимових Олімпійських і Паралімпійських іграх 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея).

Також під час заходу затвердили перспективний план роботи колегії Департаменту  сім’ї, молоді та спорту ОДА на 2018 рік.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини