Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:16:15

Закон про деокупацію Донбасу має історичне значення для України

29.01.2018   12:24Агенцiя

"Ухвалення 18 січня цього року законопроекту 7163 – це історичне рішення. Україна продемонструвала всьому світу чітку позицію: Росія – агресор. І ми не віддамо власні території і не піддамося на шантаж агресора", - розповів народний депутат України Олександр Кодола про перебіг прийняття Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" та його наслідки для України.

За словами депутата, ухвалення закону, яким РФ визнається агресором, а ОРДЛО І КРИМ – окупованими, було принциповою позицією «НАРОДНОГО ФРОНТУ». Саме «НАРОДНИЙ ФРОНТ» наполіг на тому, щоби із законопроекту були виключені «МІНСЬКІ ДОМОВЛЕНОСТІ» . І довів свою з А український парламент довів, що здатний об’єднуватися та ставити національні інтереси над партійними.

Водночас, як зауважив керівник Чернігівської обласної організації ПП «Народний фронт» Олександр Кодола,  ухвалений Верховною Радою закон про деокупацію дасть змогу ефективніше, аніж це дозволяла «Антитерористична операція», протидіяти збройній агресії Російської Федерації і притягнути Росію до відповідальності через міжнародні суди.

«Ухвалення законопроектів 7164 і 7163 навіть теоретично не може й не повинно ані «зупинити війну», ані «гарантувати захист мирного населення». Тут не має бути жодних ілюзій, чи політичних маніпуляцій. Ці закони стануть проясненням правової позиції України щодо злочинів Кремля. Саме це, зокрема, дозволить захистити мирне населення окупованих територій через поширення на нього норм міжнародного права щодо обов’язків країни-окупанта. крім того, ці нормативні акти стануть підставою для розширення українських і міжнародних санкцій проти РФ, а також початком формування консолідованої правової претензії до Росії за усі збитки внаслідок агресії та окупації», підкреслив депутат.


Прес-служба Чернігівської обласної організації партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ»


PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини