Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:19:01

Україна запровадила біометричний контроль для іноземних громадян

01.01.2018   10:26Агенцiя

З 1 січня 2018 року громадяни 71 країни, у тому числі Росії, зобов'язані будуть здавати відбитки 5 пальців для ідентифікації при в'їзді в Україну та завчасно надсилати повідомлення про мету перебування.

Презентована 21 грудня система фіксації біометричних даних громадян сьогодні розпочала роботу в обладнаних 157️ пунктах. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр МВС України.

Зазначимо, що на кордоні з Росією Україна в тестовому режимі запустила біоконтроль ще 27 грудня.

З 1 січня 2018 року громадяни 71 країни, у тому числі Росії, зобов'язані будуть здавати відбитки 5 пальців для ідентифікації при в'їзді в Україну та завчасно надсилати повідомлення про мету перебування.

"Ми перекриємо всі стаціонарні пункти пропуску, а потім – і малі пункти пропуску місцевого значення. Ці бази даних дозволять нам увійти в десятку країн з найкращою верифікацією перетину кордону. Вже зараз Україна входить в десятку країн за кількістю запитів і відповідей з базами Інтерполу. Це дає нам високу гарантію, що до нас не потрапляють кримінальні елементи", - написав Аваков.

У свою чергу в ДПСУ відзначають, що на пунктах пропуску в районі проведення АТО біометрична перевірка російських громадян відбуватися не буде, вони не зможуть перетнути КПВВ, якщо заїхали з непідконтрольною території.

Також в ДПСУ зазначили, що біоконтроль на адміністративному кордоні з окупованих Росією Кримом не буде стосуватися громадян України, які проживають на півострові.

Згідно з рішенням РНБО, з 1 січня 2018 року в Україні воодится біометричний контроль при перетині кордону іноземними громадянами, включаючи громадян Російської федерації. До цього часу повинна почати діяти "національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства в пунктах пропуску через державний кордон та в контрольних пунктах в'їзду - виїзду".

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини