Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:38:04

Працювати над створенням безбар’єрного середовища варто не для звітності, а для реальної користі

24.11.2017   09:43Агенцiя

На цьому наголошували учасники селекторної наради, що проводив Комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при Мінрегіоні.

В обговоренні взяли участь й в.о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко, представники профільних установ та організації області.

Ще у грудні минулого року Уряд прийняв План заходів на виконання рекомендацій Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю. Зібрання аналізувало, на скільки якісно працюють над реалізацією завдань у регіонах.

На жаль, виокремити якийсь обласний центр, чи бодай містечко, як зразок у цьому напрямку поки не можна. Однак, результати роботи вже помітні.

Зокрема на Чернігівщині забезпечено безперешкодний доступ до 27 будівель (87% від потреби) управлінь соціального захисту населення. Зручно дістатися можна до першого поверху всіх загальноосвітніх навчальних закладів.

Пристосовують до потреб маломобільних груп населення й медичні установи області: тактильні таблички — обласний онкологічний диспансер, обласна стоматологічна поліклініка, поліклініка міської лікарні № 3 Чернігівської міської ради, пандусами забезпечені 75,2% будівель, 20,1% — оснащені кнопками виклику персоналу. Працюють над удосконаленням адмінбудівель у районах.

Втім, на переконання голови ГО «Інтеграція» Дмитра Соболєва, часто справа зроблена «не на совість». Як приклад називає чимало місць в Чернігові, що начебто облаштовані для маломобільних груп, але практично ними скористатися неможливо.

Активісти акцентують, що взірцем наслідування для районів має бути саме обласний центр.

Як зазначають фахівці, подекуди на реконструкцію йде більше часу та коштів, ніж на будівництво нових, відразу придатних для всіх користувачів, об’єктів.

Наразі нагальна потреба існує в розробці типових проектів, а також  перегляді державних будівельних норм.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини