Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:43:17

Оцінювання результатів роботи державних службовців у 2018 році

15.11.2017   08:53Агенцiя

На виконання ч. 11 ст. 44 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі - Закон) постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 затверджено Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Цей Типовий порядок визначає процедуру проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «А», «Б» і «В».

Звертаємо увагу, що на посадових осіб місцевого самоврядування дія Типового порядку не поширюється.

Оцінювання проводиться відносно державних службовців за умови, що на момент прийняття наказу (розпорядження) про його проведення вони працювали на займаній посаді у звітному році з визначеними завданнями не менш як шість місяців, інакше оцінювання доведеться відкласти на рік.

Не проводиться оцінювання також відносно державних службовців, які станом на дату прийняття наказу (розпорядження) про його проведення вони перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду за дитиною або призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняттям на військову службу за контрактом, зокрема шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду.

Оцінювання проводиться на підставі ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державного службовця, визначених з урахуванням його посадових обов’язків, а також дотримання ним загальних правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції.

Загалом процес оцінювання діяльності державного службовця триває практично увесь рік та поділяється на такі етапи:
-       визначення та перегляд завдань і ключових показників - у грудні 2017 року або протягом п’яти робочих днів після призначення чи переведення на посаду;
-       оціночна співбесіда та визначення результатів оцінювання та їх затвердження - у жовтні-грудні 2018 року.
За результатами оцінювання виставляється оцінка (негативна, позитивна або відмінна)  з її обґрунтуванням.

Відповідно до закону у разі отримання службовцем негативної оцінки не раніше ніж через три місяці проводиться повторне оцінювання результатів його службової діяльності.

У разі отримання державним службовцем двох підряд негативних оцінок, такий державний службовець підлягає звільненню згідно Закону.
Також результати оцінювання впливають і на присвоєння чергового рангу державного службовця. Тобто, у разі отримання негативної оцінки присвоєння чергового рангу буде відтерміновано на 6 місяців.

Відмінне ж виконання державним службовцем поставлених завдань є підставою для його преміювання та переважного просування по державній службі відповідно до Закону.

За результатами оцінювання державний службовець категорії “Б” або “В” разом із службою управління персоналу складає індивідуальну програму підвищення рівня професійної компетентності.

Отже, в грудні 2017 року потрібно визначити ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності державного службовця, а із жовтня по грудень 2018 року - провести оціночну співбесіду, визначення та затвердження результатів оцінювання.


За інформацією Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.