Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:45:10

2018 рік в Україні проголошено Роком безкоштовних юридичних консультацій

14.11.2017   17:39Агенцiя

Президент Петро Порошенко підписав указ про оголошення в Україні 2018 роком реалізації правопросвітницього проекту «Я маю право!». Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Згідно з указом глави держави, уряд має забезпечити інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та Законами права у відповідних сферах через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних «гарячих ліній», організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, виготовлення інформаційних матеріалів.

Кабінет міністрів повинен також щоквартально інформувати главу держави про хід проведення року реалізації проекту.

Також документ визначає, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах повинні бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

За словами Порошенка, ця програма підвищить рівень захисту конституційних прав і свобод громадян.
«І це буде не просто безкоштовна правова допомога в судах, яка є і зараз. А це – безкоштовні юридичні консультації, на які будуть мати право найменш захищені верстви населення», – заявив він.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини