Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:46:00

"Муніципальна варта" працює задля забезпечення порядку в Чернігові

08.11.2017   08:12

У Чернігові контроль за виконанням Правил благоустрою, забезпеченням чистоти та порядку в громадських місцях, виконанням законодавства в сфері екологічної безпеки, боротьба зі стихійної торгівлею, а також робота з профілактики правопорушень покладені на комунальне підприємство «Муніципальна варта».

Про організацію та результати цієї роботи розповів начальник підприємства Віталій Хрустицький сьогодні, 7 листопада, на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Екологічна безпека міста

Як повідомив Віталій Хрустицький, всього в ході проведеної роботи виявлено та ліквідовано 63 великих або малих сміттєзвалищ, складено 96 протоколів та 88 приписів.

Відділом екологічної безпеки міста реалізуються завдання щодо покращення екологічного стану міста та обробляються заяви щодо порушень чинного законодавства, серед яких: спалювання листя, гілок, побутового сміття; проведення земляних робіт без відповідного дозволу; захаращення території міста; вивіз відходів без договору; викид сміття та побутових відходів та ін.

Ефективною є співпраця з іншими комунальними підприємствами, зокрема, «Чернігівводоканал» та «АТП 2528». При спільному обстеженні вулиць міста були виявлені врізки до зливово-дощової каналізації, або ж відбувався випуск відходів на територію загального користування міста. На всі ці та інші порушення були складені адмінпротоколи та приписи на демонтаж, а в подальшому перевірено їх виконання.

Контроль за благоустроєм міста

Співробітниками відділу з контролю за благоустроєм спільно з ЖЕКами проводиться щотижневий огляд територій з метою виявлення та усунення порушень. А саме: контролюється стан фасадів будівель, наявність урн для сміття біля магазинів, кафе та інших об’єктів, відповідність розміщення літніх майданчиків, холодильного обладнання, тимчасових об’єктів торгівлі по дозволам виданими комісією. В разі виявлення порушення складаються приписи та контролюється їх виконання, а діяльність незаконно розміщених об’єктів припиняється.

Крім того, спільно з управлінням ЖКГ та КП «Зеленбуд» були проведені рейди по виявленню незаконно розміщеної реклами, роботи з демонтажу рекламних конструкцій та бігбордів.

За сприяння пенітенціарної служби до очистки зупинок, електроопор, стовпів від незаконних рекламних оголошень залучалися особи, що засуджені до громадських робіт.

Робота сектору демонтажів

У Чернігові незаконно розміщено близько 1000 металевих гаражів. У відповідності до затвердженого Порядку Муніципальна варта здійснює їх демонтаж. Ця процедура передбачає виявлення незаконного гаражу, розшук його власника, збір матеріалів для комісії, яка приймає відповідне рішення, та безпосередньо його демонтаж.

До кінця поточного року планувалося демонтувати 90 гаражів. На даний момент вже прибрані 64 незаконно розміщені гаражі, 7 з них примусово переміщені в інші місця.

За словами Віталія Хрустицького, в першу чергу, підлягають демонтажу гаражі, що розміщені суміжно з дитячими садочками та школами.

Окрім цього, вже здійснений демонтаж МАФів на вулицях Гагаріна, 26, Самострова, 9, Шевченка, 22, пр. Миру, 251 та Перемоги, 3.

Протидія стихійній торгівлі

Загалом по місту 22 осередки стихійної торгівлі. Завдяки регулярним патрулюванням та профілактичній роботі з громадянами, території Привокзального, Центрального та ринку «Нива» вже не є постійними площами для незаконної торгівлі. Випадки відповідних порушень стали менш масовими, ніж були раніше. Профілактична робота з громадянами полягає в роз’ясненні суті порушень та консультуванні громадян, як займатися торгівлею в законний та безпечний спосіб.

Проводилися також спільні відпрацювання зі співробітниками Національної поліції, під час яких у осіб, що здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації, вилучалися товари. Загалом було складено 120 протоколів за торгівлю з рук рибою, молоком в пластиковій тарі у невстановлених місцях. Також велика увага приділяється стихійній торгівлі з палаток та машин в спальних районах міста.

Патрулювання та рейдова робота

Віталій Хрустицький зазначив, що у зв’язку з реформою Національної поліції піших патрулів у місті майже немає. Розуміючи необхідність контролю за безпекою та правопорядком громади, підприємство направляє своїх співробітників у центральні та проблемні куточки міста.

У ході патрулювання фіксуються порушення правил благоустрою, проводяться охорона громадського порядку під час масових заходів та профілактичні бесіди з власниками тварин щодо їх вигулу. Також проводяться відповідні роботи з особами, що вживають алкогольні напої або палять у громадських місцях. Так, патрульними Муніципальної варти були виявлені та припинені дії вандалів, що обмальовували зупинкові комплекси, неодноразово припинялись конфліктні ситуації та бійки між громадянами.

Крім того, контролюється дотримання вимог рішення міської ради щодо обмеження продажу алкогольних напоїв після 22-ї години та в невстановлених місцях. Так, за результатами тільки 3-х тижневих рейдів у вихідні дні було складено 29 протоколів за адміністративні правопорушення.

Загалом в результаті виявлення правопорушень співробітниками Муніципальної варти з березня 2017 року складено 226 протоколів про адміністративні правопорушення, які були направлені на розгляд адміністративних Деснянської та Новозаводської комісій та суду. Після спливу терміну добровільної сплати (15 днів) справи адмінкомісіями направляються до Державної виконавчої служби.

Обмін досвідом

Вивчається досвід колег та суміжних правоохоронних структур з інших міст України. Працівники комунального підприємства з метою переймання досвіду відвідали низку заходів, які проходили у Луцьку, Вінниці та Львові. У цих містах Муніципальні варти створені раніше, ніж у нашому місті, й вже мають певні напрацювання.

Так, 28 липня у Львові вони взяли участь у Першому Всеукраїнському з’їзді Муніципальних варт всієї України.

Зараз до чернігівського підприємства за консультаціями та допомогою в організації місцевих варт звертаються колеги з Козельця, Славутича, Броварів.

Фінанси

Чернігівська міська рада у січні поточного року затвердила Програму забезпечення діяльності КП «Муніципальна варта». Відповідно до цієї Програми передбачається фінансування підприємства протягом року за рахунок коштів міського бюджету в розмірі 2 992,9 тис. грн. Найбільш питомою вагою в структурі витрат на поточну діяльність є витрати на заробітну плату та нарахування на неї. Так, на 1 листопада витрати на оплату праці склали 1 442,3 тис. грн, нарахування 311,0 тис. грн.

Витрати в рамках реалізації повноважень з демонтажу на даний момент складають 84,1 тис. грн.

За рахунок коштів статутного капіталу, розмір якого складає 1 665 тис. грн, підприємство через систему електронних закупівель Prozorro придбало 3 нові автомобілі Renault Dokker, кожен вартістю 417 тис. грн. Автомобілі обладнані дизельними двигунами, системами супутникового спостереження, засобами радіозв’язку та є доволі економними в експлуатації. Витрати на придбання дизпалива склали 91,8 тис. грн.

Для патрулювання міста також придбані 4 велосипеди. Велопатруль є швидким та екологічним видом патрулювання, не витрачається пальне та дозволяє патрулювати парки, алеї, пляж.

 
За матеріалами КП «Муніципальна варта»

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини