Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:35:49

Виконком погодив Програму організації та проведення у 2018 році громадських робіт для незайнятого населення

02.11.2017   11:51

31 жовтня, члени виконавчого комітету Чернігівської міської ради погодили Програму організації та проведення у 2018 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова.

Метою цієї Програми є залучення максимально широкого кола незайнятих мешканців м. Чернігова до участі у виконанні громадських робіт, що дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати загальноміські проблеми благоустрою, відбудови історико-архітектурних пам’яток, заповідників, меморіальних поховань та об’єктів соціальної сфери.

За інформацією міського центру зайнятості, впродовж 9 місяців поточного року на обліку перебувало 6900 безробітних громадян. Для вирішення проблеми їхнього працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштовані 1650 безробітних, проходили професійне навчання 630 осіб, на громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру працювали 800 мешканців міста. Однак, активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише 44,8 % тих, хто перебував на обліку у поточному році.

У 2018 році для виконання громадських робіт планується залучити 1385 безробітних громадян і організувати їхню працю на підприємствах комунальної форми власності, державних підприємствах, установах, організаціях, що підпорядковані органам місцевої влади, а також у інших роботодавців.

Перелік видів громадських робіт, що організовуються у м. Чернігові у 2018 році:
- благоустрій та озеленення території міста, об'єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму, ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів у місті;
- виконання робіт з прибирання місць поховання, недоглянутих могил та виконання інших робіт на кладовищах міста;
- відновлення, ремонт та догляд пам'яток архітектури, історії та культури, заповідників;
- прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, зупинок, опор міського громадського електротранспорту, вирубка чагарників уздовж доріг;
- відновлення та благоустрій природних водних джерел та водоймищ, русел річок;
- виконання підсобних робіт на будівництві або ремонті об'єктів соціальної сфери;
- участь у соціологічних опитуваннях, статистичних обстеженнях, тимчасових масових соціальних дослідженнях та анкетуваннях населення;
- упорядкування території міста з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які визначені у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства;
- інформування населення про порядок отримання житлових субсидій, роботи з документацією;
- надання послуг із супроводу осіб з інвалідністю;
- надання допомоги учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та членам їх сімей;
- інші загальнодоступні види трудової діяльності, які відповідають потребам громади, сприяють її соціальному розвитку та організовуються за зверненням виконавчого комітету міської ради та підприємств, установ, організацій.

Відповідною Програмою передбачається фінансування громадських робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та/або Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а також коштів підприємств, організацій та установ міста, які організовують у себе роботи тимчасового характеру або виступають у якості спонсорів таких робіт.

Загалом для проведення у місті громадських робіт(для оплати праці безробітних громадян, що зайняті на роботах у комунальній та соціальній сфері) з міського бюджету виділяється 975 тис. грн.

Проект Програми організації та проведення у 2018 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова виноситиметься також на розгляд Чернігівської міської ради.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини