Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:26:27

Владислав Атрошенко: За цифрами проведених поточних ремонтів має стояти якісно виконана робота

31.10.2017   15:59Агенцiя

Усі комунальні ЖЕКи Чернігова цього року справляються з запланованими обсягами поточних ремонтів. А до кінця року кожен з них виконає і той обсяг робіт, який заборгував мешканцям (де така заборгованість є) за минулий рік.

Про це повідомив 31 жовтня на розширеній нараді міського голови з керівниками всіх міських служб начальник Управління ЖКГ Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Разом з тим, при обговоренні ситуації з поточними ремонтами в житлових будинках Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко застеріг від видавання бажаного за дійсне:

- За цифрами звіту повинна стояти якісно виконана робота, а не просто витрачені якось і на щось кошти,  - сказав він. – Коли коштів обмаль, їх треба використовувати максимально раціонально та ефективно. А це значить, що роботи виконувати максимально якісно – щоби до них не треба було повертатися в найближчі 10 років. Чи це покрівлі, чи заміна мереж – будь-що. Тому в мене прохання слідкувати за дотриманням технології саме при виконанні поточних ремонтів особливо ретельно. Також буде набагато краще, якщо ми поставимо будинки в якусь чергу і зробимо навіть менший обсяг, але більш якісно. Але при цьому треба спілкуватися з мешканцями, пояснювати їм поточний стан справ і щоби вони розуміли, коли їхня черга.

 Як відомо, в Чернігові  кошти на проведення поточних ремонтів були включені в тариф на послуги з обслуговування житлових будинків у другій половині минулого року - після майже п’ятирічної перерви. Одночасно запроваджено і побудинковий облік сплачених мешканцями сум. Поточні ремонти в кожному будинку мають виконуватися в межах зібраних коштів.

Про накопичені кожним будинком суми та заплановані роботи з поточних ремонтів ЖЕКи періодично інформують шляхом вивішування повідомлень на дошках оголошень у під’їздах. З більш актуальними й точними цифрами, станом «сьогодні на сьогодні», мешканці будинків можуть ознайомитися в самих житлово-експлуатаційних організаціях.

За відгуками керівників ЖЕКів, дуже добре, коли в будинках є обрані загальними зборами представники (старші  будинку/ під’їзду), які здійснюють комунікацію з ними. Такі представники можуть не тільки цікавитися сумами зібраних на поточні ремонти коштів, але й пропонувати ті види робіт, які, на думку мешканців цього будинку, бажано виконати у першу чергу.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини