Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:34:42

Компенсація пільгових перевезень: обговорення в сесійній залі міської ради

28.10.2017   08:49

На пленарному засіданні 24-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання, яке відбулося 26 жовтня, депутати затвердили Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян у міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2018 рік.

Сума цієї компенсації дуже велика – 80 млн грн. У порівнянні з минулим роком, враховуючи зростання вартості проїзду, ця сума виросла на 25 млн грн (2017 рік - 55 млн грн).

Враховуючи це, в сесійному залі виникло обговорення того, як бути далі: адже рано чи пізно виділяти на компенсацію пільгового проїзду такі постійно зростаючі суми місто не зможе. Разом з тим, давно вже звучать пропозиції щодо впровадження системи монетизації пільг, системи адресної допомоги людям пільгових категорій, а також запровадження електронного квитка.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив свою думку з цього приводу: «Я – за, я підтримую монетизацію. Це в принципі загальнодержавна задача. Давайте разом її втілювати».

Про запровадження електронних сервісів, які могли би служити для точного обрахунку використаних пільгових поїздок, міський голова висловився обережніше. Він сказав, що готовий до змін. Проте, поки що пропозиції, які надходять, не є однозначно вигідними. Міський голова запросив депутата, який підняв це питання теж взяти активну участь у колективній роботі з пошуку ефективного рішення.

Крім того, депутатами було підняте питання забезпечення безоплатним проїздом у громадському транспорті окремих працівників, зокрема, дільничних лікарів, які обслуговують виклики додому, та патронажних медичних сестер.

В результаті обговорення різних шляхів вирішення цього питання присутні домовилися, що Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян у міському електро- та автомобільному транспорті все-таки буде прийнята без правок. А питання щодо забезпечення безоплатним проїздом у громадському транспорті окремих працівників буде розглянуте на засіданні виконавчого комітету міської ради або на пленарному засіданні сесії, коли затверджуватиметься бюджет міста на 2018 рік.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини