Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:35:51

492 – за Хмільницю, 63 – за Халявин

23.10.2017   09:02

Ще 41 людина не визначилася, а вісім виступили з іншими пропозиціями.

Це результати опитування жителів Роїщенської сільської ради щодо надання згоди про добровільне об’єднання територіальних громад.

Майже увесь вересень – із 4-го по 29-те – депутати, активісти, члени виконкому – ходили селом, щоби дізнатися думку людей. За результатами питання винесли на розгляд сесії сільської ради, котра дала згоду на об’єднання з Хмільницькою громадою.

Сільського голову Дмитра Шевченка та депутата сільської ради Валентину Бабич делеговано до складу робочої групи з підготовки проектів відповідних рішень. Тож, коли дадуть згоду ще й сільради Любецького шляху, можна говорити, що невдовзі у районі створиться п’ята ОТГ.

Нагадаємо, крім Роїща, Хмільниця надіслала пропозиції про об’єднання Рудці, Мохнатину, Довжику та Кувечичам. «НК» поцікавився у очільників громад планами на майбутнє.

За словами Рудківської сільської голови Валентини Мельниченко, до них надійшли офіційні пропозиції від Хмільниці та Халявина, ще одна в усній формі – від Нового Білоуса. Поки що не визначилися, та начебто більше схильні об’єднатися з Н.-Білоусом. – У нас відбулася сесія сільської ради, питання децентралізації розглядали, але остаточної думки поки що не дійшли,– каже Мохнатинська сільська голова Любов Юрченко. – Усна пропозиція надійшла й від Н.-Білоуса, коли отримаємо письмову, тоді подумаємо й над цим варіантом.

Депутати вагаються, бо не знають, як буде краще для села.

Також Любов Миколаївна розповіла, що за рахунок місцевого бюджету встановлено вуличне освітлення по Мохнатину та Юріївці, виготовлено проектно-кошторисну документацію на відновлення водогону. Довжик також отримав пропозицію від Хмільниці щодо об’єднання і в усній формі – від Нового Білоуса. Думають. – Кувечичі розглядають наразі пропозицію від Хмільниці та усну від Нового Білоуса, висловився виконуючий обов’язки сільського голови Віктор Зубашевський. – Та начебто схильні більше до Н.-Білоуса.

Усі сільські голови сказали, що кожну з офіційних пропозицій винесуть на громадське обговорення, щоб жителі могли висловити свою думку.


Наталія Бушай

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини