Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:20:09

Потяг Єднання знову на Чернігівщині

20.10.2017   09:34Агенцiя

Дев’ятий Потяг Єднання України «Труханівська Січ» 19 жовтня прибув у Чернігів. Уже завтра він поїде до Києва.

З 17 жовтня потяг перебував на станції «Крути». Там учасники всеукраїнської акції взяли участь у толоці, організованій для впорядкування Меморіалу пам’яті Героїв Крут, а також у підготовці до відзначення сторіччя бою під Крутами.

У Чернігові юнаків та дівчат з усієї України зустрічали заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, учнівська молодь, громадськість.

— Проведення таких заходів — це частина боротьби з ворогом, якому протистоять справжні патріоти на сході України. Приємно бачити молодь, якій небайдужа доля рідної землі. Маємо пам’ятати, що наша сила в єдності, — звернулася до присутніх Наталія Романова.

На залізничному вокзалі Чернігова також проведено флешмоб «Нам потрібне мирне небо».

Цього ж дня вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою розповіли учасникам ініціативи  про виставку  «Блок пост пам’яті», що нині представлена у КП «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради. Зі словами вітання до гостей звернувся й голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Учасники 9-го Потягу Єднання України також ознайомилися з роботою Чернігівської обласної організації ТСО України. Запланований й перегляд тематичних фільмів.

Довідково. Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій за підтримки Президента України в рамках реалізації програми з підтримки національної єдності.

Мета заходу — сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Ініціатива спрямована на розвиток волонтерського руху, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.